Dilluns, 29 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
L'ESPLUGA FM RÀDIO
Emissora Municipal 107.4 FM
 
 

SERVEIS
ENVIAR UN MISSATGE
CERCADOR
 

 


  OPINIÓ
:: ...o no serà! - Josep M. Carreras i Tarragó
:: El gran circ del ple municipal espluguí - Ferran Civit i Martí
:: Delictes de circulació sense fronteres
:: Hostals i fondes a Montblanc (s. XVIII-XX )
:: Revista Talaia del Vilosell - Núm. 8

  Delictes de circulació sense fronteres


La Unió Europea està treballant en una Directiva per tal que els infractors de trànsit puguin ser sancionat en tots els països de l’ Unió, independentment d’ on es produeixi l’ infracció. Aquest Decret entrarà en funcionament en uns dos anys i permetrà que les multes puguin arribar als infractors arreu d’ Europa. Afectarà a les infraccions greus: Excés de velocitat, conducció temerària, saltar-se un semàfor en vermell., etc.

 

Bé i en aquest punt és on a Belltall , per desgràcia, tenim més experiència amb vehicles estrangers. El semàfor que tenim al poble podem detectar quasi bé diàriament infraccions i en molt casos són estrangers del país veí Andorra. Però resulta que aquest país no és de l’ Unió Europea i per tant les infraccions comeses pels Andorrans a Catalunya no podran ser trameses als seus domicilis ( exceptuant si són parats i multats pels cossos policials).

 

Que caldrà fer llavors per tal que l’ impunitat que tenen en saltar-se els semàfors( en la foto adjunta dos vehicles saltant-se el semàfor i els dos Andorrans). Llavors cal que els nostres legisladors o els nostre polítics estableixin acords de col·laboració amb el país veí per sancionar les infraccions que realitzin a Catalunya. No pot ser que les Andorrans exigeixin millores en les infraestructures viaries de Catalunya, que les paguem entre tos i després alguns d’ells facin infraccions que afecten només las catalans.

 

Des de l’Associació de veïns seguirem treballant per tal de que les normes de circulació es respectin al nostre poble i per això juntament amb l ‘ Ajuntament sol.licitarem una reunió amb e Cap del Departament d’ Interior , per cercar formules : Aquestes poden anar des de l’ instal·lació de radars, càmeres als semàfors o més patrulles dels Mossos.

 

Difícilment una persona que no respecta un semàfor en vermell pot respectar altres normes de circulació.. i després les estadístiques d’accidentabilitat a les carreteres , per desgràcia, ens confirmen aquests fets.