Dilluns, 29 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
L'ESPLUGA FM RÀDIO
Emissora Municipal 107.4 FM
 
 

SERVEIS
ENVIAR UN MISSATGE
CERCADOR
 

 


  OPINIÓ
:: ...o no serà! - Josep M. Carreras i Tarragó
:: El gran circ del ple municipal espluguí - Ferran Civit i Martí
:: Delictes de circulació sense fronteres
:: Hostals i fondes a Montblanc (s. XVIII-XX )
:: Revista Talaia del Vilosell - Núm. 8

  El gran circ del ple municipal espluguí - Ferran Civit i Martí
Portem ja dues sessions plenàries en el que va de mandat 2007-2011 i només s’ha imposat una tendència: la crispació i el patetisme. En els darrers plens hem vist com un espectacle lamentable s'apoderava de la sala polivalent de l'Hospital. Darrerament, els plens que  han de tractar i discutir de les coses que afecten al poble, s'han convertit en un circ. Només ens ha faltat veure el trapezista, el domador de lleons i els pallassos circulant per la casa de la vila!

Tant Espluga Viva com Convergència i Unió han entrat en una espiral de desqualificacions i insults que monopolitzen el debat, mentre la cerca de solucions per a tots els convilatans desapareix. El creuament d'acusacions de "corruptes" i de "mentiders" és una constant. Si volen convertir l'Ajuntament de l'Espluga en el de Marbella, no ens hi trobaran. Si aquestes dues formacions volen jugar a ser els Gaby, Fofó, Fofito i el Miliki de la política municipal, que no ens hi comptin. Ni per al paper de Torrebruno! No ens vam presentar a les eleccions per a això.

Si volen muntar un circ que ho facin en un descampat i aleshores tots els espluguins pagarem gustosament per anar a riure una estona. I si convé, anirem de ‘bolos’ per la comarca, ja que segurament els farà gràcia a la resta de gent de la Conca.

Si algú encara no ho ha sentit ni ho ha vist, els convidem a escoltar, el darrer dijous de mes, l'Espluga FM Ràdio o, encara millor, a venir a veure-ho en directe. És un espectacle patètic! Segurament, la gent amb sentit del gust i amb coherència, lamentarà haver votat segons quins partits que utilitzen la demagògia i els crits com a únic argument.

Membres de l'Espluga Viva i Convergència i Unió, si heu de canviar d'actitud, vindrem als plens, però per perdre el temps en baralles estèrils, no ens hi compteu. La pròxima vegada que comencin els crits, ens alçarem i marxarem. Reconsidereu la vostra actitud, si més no, per respecte a tots els espluguins i espluguines.

No podem estar quatre anys així. El soroll ha tapat les més de vint propostes que hem presentat en els darrers plens. L'únic grup que en les darreres eleccions va pujar en número de vots i de regidors, l'únic que té paritat entre homes i dones, l'únic que penca es pregunta què hi fa en un ple com aquest. Si la cosa continua així, Esquerra no hi pinta res en el ple. Esquerra és un partit seriós i treballador. Per anar al circ ja anirem al Cirque du Soléil, no al ple municipal de l'Espluga de Francolí.


Ferran Civit i Martí
Portaveu del grup d'Esquerra a l'ajuntament de l'Espluga de Francolí