Diumenge, 28 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats
Entitats Socials
 
 
AUVËNGUEN Jóvens de l'Espluga
L'ASSOCIACIÓ
ESTRUCTURA DE L'ENTITAT
FES-TE'N SOCI
FOTOGRAFIES
FONS DE PANTALLA
 
ADF
 
AGRÍCOLA I SECCIÓ DE CREDIT ESPLUGA SCCL
CONSELL RECTOR
SECCIÓ COMERCIAL
SECCIÓ CELLER
SECCIÓ TRULL D'OLI
SECCIÓ CEREAL
PRODUCTES
MUSEU DEL VI
 
ASSOCIACIÓ DE JUBILATS I PENSIONISTES
 
ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LA URBANITZACIÓ CARRERAS
 
PENYA BARCELONISTA
 
UNIÓ DE BOTIGUERS
 

SERVEIS
Àlbums
Enquestes
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
AGRÍCOLA I SECCIÓ DE CREDIT ESPLUGA SCCL

  SECCIÓ COMERCIAL
 
CASTELL D'OR, S.L.

Agrícola i Secció de Crèdit Espluga, SCCL, juntament amb altres Cooperatives de la Conca de Barberà, Tarragonés, Penedés, Montsant i Priorat, ha creat una comercial sota el nom de CASTELL D'OR, S.L.

 
Què és Castell d'Or, S.L.?

Castell D’Or  és una empresa que ha estat creada i dissenyada per tal de sumar esforços capacitats i experiències, per un grup d’11 bodegues cooperatives de diferents zones vitivinícoles ubicades dins la regió del cava en la seva majoria, que produeix i elabora en modernes instal·lacions el vi procedent de més de 40 milions de quilograms de raïm, amb el propòsit d’unificar processos d’elaboració i envasat i reduir costos per a la comercialització dels vins envasats i caves en el mercat nacional i d’exportació. Vins de màxima qualitat elaborats per un equip tècnic coneixedor de l’entorn de la millor viticultura i adaptat a la demanda i a les necessitats del mercat amb la finalitat d’excedir les expectatives dels nostres clients.

Fins la data, algunes de les bodegues el.laboraven i comercialitzaven els seus vins i caves a nivell local. A partir de la constitució de Castell d’Or s’han integrat a l’empresa i en la propietat de les marques i també dels processos de producció i elaboració existents, passant a formar part del grup de Cooperatives associades a Castell d’Or.

Les bodegues de CASTELL D’OR es troben situades a sis zones vinícoles diferents de Catalunya; tant diferenciades per la seva tradició vitivinícola, clima, terrenys, alçada, etc... que els vins que se n’obtenen tenen unes característiques molt peculiars i que donen un caràcter propi a cada un d’ells.

 
On són les nostres bodegues ?

D.O. CAVA
 
Denominació d’origen que la composen municipis de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona i alguna que altra zona d’altres àrees vitivinícoles d’Espanya. El municipi que cal destacar és Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona), on s’elabora més del 70% de la producció total del Cava.
 
El clima és mediterrani, amb algunes àrees de producció més altes i fresques i on els sòls varien en funció de cada zona d’elaboració.
 
El cava va néixer a finals del segle XIX i es va consolidar als anys 20, desenvolupant el seu gran creixement en el mercat interior entre els anys 60 al 70 però el creixement realment espectacular va ser als anys 80 passant a ser a l’actualitat, un producte líder al mercat mundial de vins escumosos. Està elaborat pel mètode “Champenoise”, paraula que per normativa comunitària va haver de ser substituïda per la menció “Mètode Tradicional”
 
El cava és un vi escumós de qualitat el procés d’elaboració del qual, segona fermentació i criança transcorre a l’interior de cada ampolla de forma individualitzada . El temps mínim de criança és de 9 mesos, encara que els caves arriben al mercat entre els 9 i els 36 mesos.
 
Els caves elaborats per CASTELL D’OR SL es troben al mercat sota les següents marques:
 
FRANCOLI: Elaborat a L’Espluga de Francolí a la zona de la D.O Conca de Barberà

MIRALPEIX: Elaborat a Vila-Rodona a la zona de la D.O Tarragona

FLAMA D’OR: Elaborat a Sant Sadurní d’Anoia a la zona de la D.O Penedès

COSSETANIA: Elaborat a Sant Sadurní d’Anoia a la zona de la D.O Penedès

D.O. PENEDÈS

 
Entre la serra  prelitoral catalana i els petits turons de la costa mediterrània, es troba situada la D.O Penedès que s’estén al llarg d’una superfície de 1.557 kms.2 dividits en 3 zones: Alt Penedès,  Baix Penedès i Garraf.
 
La influència del mar i del sol fa del Penedès una zona de clima càlid i suau amb temperatures moderades a totes les estacions de l’any.
 
El sòl del Penedès és molt variat però la majoria de la terra és de cultiu, són terres calcàries, arenoses i permeables que retenen l’aigua de la pluja.
 
Les varietats de raïm que podem trobar en aquesta zona són les autòctones com és el cas del Xarel·lo, Macabeu i Parellada en raïm blanc i Tempranillo, Cariñena i Monastrell en raïm negre, però en els darrers anys s’han introduït i aclimatat amb èxit les varietats Chardonnay, en raïm blanc i Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah en raïm negre. 
 
La Marca de vi que Castell d’Or elabora a la D.O Penedès és: 
 
COSSETANIA: Vins joves, blancs rosats i negres, criances i reserves.
 

D.O. CONCA DE BARBERÀ www.doconcadebarbera.com
 
La Conca de Barberà és una comarca alta i muntanyosa meridional catalana de 649 km2 d’extensió. Les seves condicions naturals, unides a la seva història i les seves tradicions, la converteixen en una zona privilegiadaper al cultiu de la vinya i per la elaboració d’excel·lents vins i caves. Aquesta zona és molt coneguda ja que és on estan ubicats els monestirs de gran reconeixement mundial com són POBLET, SANTES CREUS i VALLBONA DE LES MONGES, i on és famosa a nivell turístic la ruta del Císter i dels templers, nom dels monjos que habitaven aquests monestirs al segle XII i que van introduir el cultiu del raïm i l’el.laboració de vins de gran qualitat. Totes les bodegues de Castell d’Or de la zona de Conca de Barberà són veritables obres d’art, bodegues modernistes construïdes per deixebles de grans i famosos arquitectes com és el cas d’ANTONI GAUDÍ.
 
Les varietats de raïm que es cultiven, procedents en la majoria dels casos de vinyes velles, són principalment en blancs el Macabeu i la Parellada i en negres són el Tempranillo, la Garnatxa el Merlot i el Cabernet Sauvignon. La varietat autòctona d’aquesta zona és el TREPAT, que és una varietat de raïm negre; la seva el.laboració es realitza mitjançant una lleugera maceració de la pell amb el most i s’obté un vi rosat natural d’un color, aroma i paladar que el fan únic. El TREPAT és excel·lent per vins rosats monovarietals i com a cava rosat és una veritable delícia per al paladar més exigent.
 
La marca de vi i de cava que CASTELL D’OR elabora en la zona de CONCA DE BARBERÀ és:

FRANCOLÍ:  Vins joves blancs, rosats i negres, criances i reserves.

DO TARRAGONA
 
La zona de la D.O. Tarragona està situada a la part central interior de la costa Daurada i disposa d’unes 25.000 Ha. de producció. La proximitat del mar i la serralada Litoral proporcionen unes condicions ideals per a la fabricació de vins excel·lents.
 
Les varietats de raïm que es cultiven principalment són: en raïm blanc la Parellada, el Macabeu i la Garnatxa blanca. En raïm negre, la Garnatxa negra, Cariñena, Cabernet Sauvignon i el Merlot.

La bodega CASTELL D’OR que pertany a la D.O. Tarragona està situada a la població de Vila-rodona, on està ubicat el monestir de Santes Creus. Va ser fundada l’any 1919 i el seu edifici és modernista, obra de l’arquitecte CESAR MARTINELL, deixeble directe d’ANTONI GAUDÍ. La seva tradició embotelladora data des de la seva fundació essent una de les bodegues catalanes pioneres en l’embotellat dels seus vins. Ha sabut adaptar les seves peculiaritats tradicionals a la més moderna tecnologia enològica, donant com a resultat uns vins i caves àmpliament reconeguts i d’una gran qualitat.

Els vins que CASTELL d’OR elabora a la D.O. Tarragona es troben al mercat sota la marca:

-  FLAMA ROJA: Vi negre i blanc jove i negre reserva.

D.O. PRIORAT
 
Aquesta Denominació d’origen està situada a la part Centre-Sud de la província de Tarragona. El sòl és de tipus muntanyós, mediterrani i es caracteritza per escassetat de pluges a l’estiu el que propicia una excel·lent salut i bona maduració al raïm. El més distintiu de la zona és el sòl, de constitució rocosa i format per petites làmines de pissarra, el que atorga un caràcter especial i potent als vins.
 
Els vins negres procedents de vinyes velles amb petites produccions són els més característics de la regió i pel seu clima i el seu sòl la seva graduació alcohòlica pot arribar a 14.5º, encara que la mitjana es troba situada als 13.5ºALC, amb especial i concentrat sabor sec però afruitat.
 
Les marques de vins que CASTELL D’Or elabora a la D.O. Priorat són:

-         PISSARES: Vi negre envellit i criat en bótes de roure americà i francès.

-         CLOS XIPRERS: Vi negre reserva de llarga criança en bótes i en ampolla.

D.O. MONTSANT
 
La D.O. Montsant és fronterera amb la D.O. Priorat, amb una superfície total de 1800Ha. de vinyes majoritàriament velles i plantades en alçades diverses que poden anar des dels 200 als 700 metres sobre el nivell del mar, degut a la topografia del paisatge.

La seva climatologia és continental,  està envoltada de muntanyes que l’aïllen completament dels efectes del mar, això es tradueix en uns importants contrastos entre les temperatures diürnes i nocturnes, molt important per la bona maduració del raïm. Les precipitacions són escasses, es concentren principalment a la primavera i a la tardor, l’estiu és extremadament sec, el qual beneficia la qualitat final del vi ja que per l’escàs rendiment del cep fa que els vins siguin molt afruitats, de gran cos i d’excel·lents aromes.
 
Les principals varietats en vins negres són, la Garnatxa negra i la Cariñena, raïms molt aptes per a la seva criança en bótes, també es poden trobar les varietats Tempranillo i Cabernet Sauvignon els vins dels quals són molt aromàtics i de gran cos degut a les característiques climatològiques de la zona i la composició del sòl.

Les marques de vins que CASTELL D’OR elabora a la D.O. Montsant és:

-         TEMPLER: vi negre Criança i Reserva.

D.O. CATALUNYA
 
Amb 31.895 Km2, Catalunya es troba situada al nord-est de la Península Ibèrica, limitant a l’oest amb l’Aragó, al sud amb la Comunitat autònoma de València, a l’est amb el mar mediterrani i al nord amb els Pirineus i fent frontera amb França. Geogràficament és una regió que es defineix per la seva diversitat d’hàbitats bioclimàtics; muntanyes (els Pirineus i les serralades costaneres catalanes), planes (la depressió prelitoral i la depressió de l’Ebre) i el litoral.

A la comunitat autònoma de Catalunya la vinya ocupa una extensió aproximada de 71.000 Ha. i compta en l’actualitat amb 10 denominacions d’origen, més una de caràcter genèric creada a l’any 2001 amb el nom de D.O. Catalunya a la que poden adscriure’s les ja existents.

Encara que el seu clima és en general de tipus mediterrani, es troba matisat per la diversitat morfològica de Catalunya, trobant-nos amb climes d’alta muntanya als Pirineus i zones afins i amb climes continentals a l’interior de la Comunitat. Els seus sòls també són diferents segons les zones, però en qualsevol cas, totes aquestes condicions són propícies per al cultiu de ceps que produeixen raïms de qualitat.

Les varietats de raïm que podem trobar són totes les que es cultiven a les 10 àrees vitivinícoles que trobem a Catalunya i que són en blancs: Macabeu, Parellada, Xarel·lo, Pansa blanca, Chardonnay i Chenin i en negres: Tempranillo, Cariñena, Garnatxa, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir i Syrah.

Els vins el.laborats a la bodega de Vila-Rodona que pertany a CASTELL d’Or sota la D.O. Catalunya es troben al mercat sota la marca:
 
-         FLAMA d’OR: Vins joves blancs, rosats i negres afruitats i secs, i una altra gamma de vins els quals el consumidor coneix com a semi-dolços.
 
OLI EXTRA VERGE FRANCOLI