Dijous, 25 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats Esportives
El web de l'esport espluguí!
 
 
CASAL DE L'ESPLUGA - SECCIONS D'ESPORTS
 
CLUB ATLÈTIC ESPLUGUÍ
 
SECCIÓ D'HOQUEI DEL CASAL DE L'ESPLUGA
 
SELECCIÓ D'HOQUEI CONCA
 
UNIÓ ESPORTIVA L'ESPLUGA
 
MOTOCLUB FRANCOLI
HISTORIA
TITOLS ACONSEGUITS
PARC MOTOR FRANCOLÍ DE LES FONTANELLES
WEB OFICIAL
 
SOCIETAT DE CAÇADORS
 
GERARD BARRABEIG, PILOT ESPLUGUÍ DE KARS
 
JOSEP ANTONI COLLADO, PROFESSIONAL DE LA PESCA DE BLACK BASS
 

SERVEIS
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
 TREKORIENTACIÓ

Torna la Trekorientació a la Ruta del Cister amb l'objectiu del rècord de participants
Torna la Trekorientació a la Ruta del Cister, amb la primera de les tres proves que tindrà lloc el pròxim diumenge 2 de març a Vallbona de les Monges. Gairebé 200 persones ja s'han inscrit a aquesta activitat esportiva, que organitza la Ruta del Cister, el Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i l'empresa Drac Actiu. Es preveu que enguany es torni a assolir una xifra rècord de participants, quan l'any passat es va arribar als 1.200 participants i 70 mascotes. Les inscripcions per a la Trekorientació a Vallbona -a un preu de 15 euros- es poden fins al 28 de febrer, tot i que també hi ha la possibilitat d'inscriure's just abans d'iniciar-se la cursa.
Aquesta serà la IV Trekorientació al tallat de Vallbona de les Monges. El recorregut serà de forma circular, amb sortida i arribada a la plaça del monestir de Vallbona, i el circuit transcorre per les valls interiors de l'Urgell i la serra del Tallat.

Com cada any, els participants poden escollir entre tres circuits diferents: el vermell, de dificultat alta -d'entre 22 i 26 km-, el blau, de dificultat mitja -d'entre 14 i 16 km-, i el verd, de dificultat baixa -d'entre 4 i 6 km-. A banda, es pot participar individualment o per equips -amb família, amics i mascota-.

Vallbona és el primer dels tres recorreguts que conformen la Trekorientació a la Ruta del Cister. Les altres dues proves seran la VI Trekorientació al bosc de Poblet -el 6 d'abril- i la IV Trekorientació a l'albereda de Santes Creus -l'11 de maig-. Poblet és la té més èxit -de fet, la Trekorientació a la Ruta va néixer arran aquesta prova que primer només es feia a Poblet-.

Límit de 500 participants per prova

L'objectiu de l'organització és completar la xifra màxima d'inscripcions, que s'ha limitat a mig miler de participants per prova. Si es compleixen les expectatives, s'arribaria als 1.500 participants. L'any passat el límit per prova era de 400 persones -amb un total de 1.200 participants-.

L'organització vol aplicar un creixement mesurat i gradual any rere any, perquè l'activitat no pretén ser una marató massiva, sinó que els participants facin senderisme pel bosc a través d'un recorregut marcat per balises, i comptant amb l'ajut d'un mapa.

Igual que l'any passat, s'ofereix un preu especial per a les tres proves, de 35 euros -amb un estalvi de 10 euros-. Entre totes les persones que adquireixin aquest abonament, es farà un sorteig d'un cap de setmana d'activitats d'aventura, organitzat per Drac Actiu.
Redacció: Núria Torres / ACN
Data: 20-02-2008
 Maite Fusté explica que les previsions de participació són molt bones