Divendres, 26 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
L'ESPLUGA FM RÀDIO
Emissora Municipal 107.4 FM
 
 

SERVEIS
ENVIAR UN MISSATGE
CERCADOR
 

 
 SERVEIS INFORMATIUS

La 443ena Fira Multisectorial de Sant Vicenç a l'Espluga de Francolí omple de visitants el recinte
El Senador per l’Entesa Catalana i de Progrès, Lluís Aragonès va inaugurar, aquest dissabte al migdia la 443ena Fira Multisectorial de Sant Vicenç a l'Espluga de Francolí, acompanyat del Director dels Serveis Territorials de Turisme  a Tarragona,  Àngel Xifré; les autoritats locals i comarcals, representants d'entitats, el consistori en ple i inauguradors convidats van fer el primer recorregut des del Casal de l’Espluga fins la Plaça de l’Església, on van inaugurat la Mostra d’Artesania i Oficis tradicionals. Enguany, com a novetat, els actes van començar el divendres amb la representació de l’obra Còmica Vida, de Joan Lluís Bozzo, amb Pep Cruz, Noël Olivé i Jordi Coromina, al Teatre de Casal. La mostra multisectorial ha ocupat el recinte firal de la Travessera de Poblet, Carrer Lluís Carulla, Sant Blai i Plaça Montserrat Canals, amb exposició i venda de maquinària agrícola, vehicles i transports, roba, ceràmica, bisuteria, alimentació, entre d’altres. Un any més, el Carrer Mossèn Serret ha acollit la centenària Fira de l’Arbre i el Planter.
La recuperació dels oficis
Per segona vegada, la Plaça de l’Església ha estat la seu de la Mostra d’Artesania i Oficis Tradicionals de l’Espluga de Francolí, al costat dels expositors d’entitats i grups socials i culturals de la població. Els visitants han pogut
comprovar en directe les tècniques artesanals  del forjador, el picapedrer, el fuster, l’adoquinaire, el decorador de vidre, el restaurador de mobles, entre d’altres. A més, hi ha hagut tallers de manualitats pels més petits.
Any rere any la Fira de l’Espluga va incorporant noves tradicions, entre elles, l’esmorzar popular amb caldo, llonganissa a la brasa i pa torrat, que els visitants podien comprar, per 1 euro a la Plaça de l’Església dissabte i diumenge al matí. Enguany tampoc han faltat les atraccions als carrers de Joan Maragall i Rovira i Virgili.
A més, a l’entorn dels actes de la Fira de l’Espluga, els visitants podien contemplar les obres d’art de l’escultor Josep Maïllo, a l’Antic Hospital, visitar les exposicions del Museu de la Vida Rural, al Casal de l'Espluga i a la resta de museus del municipi, a més d’assistir al partit de futbol de la Fira. 
Data: 28-01-2008