Dissabte, 04 de Maig de 2024
L'Espluga de Francolí
L'ESPLUGA FM RÀDIO
Emissora Municipal 107.4 FM
 
 

SERVEIS
ENVIAR UN MISSATGE
CERCADOR
 

 
 SERVEIS INFORMATIUS

La nit de les Ovelles Esgarriades de l'Espluga escollirà el nou pastor amb un espectacle
Més de 250 joves espluguins es trobaran aquest dissabte, 1 de desembre, al Pavelló del Casal per participar al mític sopar de les Ovelles Esgarriades. Gran part de les colles de joves de l’Espluga de Francolí reviuran la ja famosa “Nit de les Ovelles”, tot un referent, que cada any organitza un ramat diferent. En cada edició es treballa per aconseguir més participació i per continuar augmentant el llistat d’una de les festes joves més importants de l’Espluga. El pastor d’enguany, Enric Vives, ha explicat, en una entrevista a l’Espluga FM Ràdio, que la novetat d’enguany serà el bufet lliure que substitueix el menú tradicional del sopar. També ha revelat que l’elecció del nou pastor, encarregat d’organitzar la festa del 2008, es farà mitjançant una Gala-Espectacle, seguit de concert i discoteca mòbil fins la matinada. La Festa de les Ovelles Esgarriades s'obrirà al públic en general a la una de la nit, al Pavelló del Casal.
Els espluguins de 16 a 40 anys ja esperen amb delit la Nit de les Ovelles Esgarriades durant la qual es trobaran amb tots els joves de la vila que, per feina o treball, durant l’any, no sempre poden estar al poble. Pel preu de 35 euros, -cada any creix el preu, però també l’assistència- gaudiran d’un sopar de gala, regals, espectacles, concert i festa durant tota la nit.
El pastor i el seu ramat han preparat un regal per tots els assistents, segons ells “molt especial”. Després del bufet lliure, i com és habitual, caldrà escollir el nou pastor. D’entre els més de 300 assistents es triaran 10 persones que durant l’any han estat significatives per alguna cosa a les quals es donarà un premi especial. D’entre els seleccionats s’escollirà el pastor 2008, que serà l’encarregat d’organitzar la festa de l’any vinent.
Per completar l’esdeveniment, el cantautor espluguí JordiFrancolí presentarà part del seu nou repertori, després d’haver posat a la venda el seu primer disc aquest any. També actuarà el grup de versions –amb un membre espluguí- Frank’o’li sounds. Finalment, i fins la matinada, l’espluguí Dj Moya ambientarà la nit amb música de tots els estils. Els assistents al sopar participaran al sorteig de premis i regals com un reproductor de DVD, un equip de música i un mp3. A partir de la mitjanit les Ovelles Esgarriades obriran les portes a tothom. La Nit de les Ovelles Esgarriades, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Espluga, començarà a partir de les 9 del vespre del dissabte 1 de desembre, i estarà a oberta a tot el públic a partir de la una de la matinada.
 

Una nova tradició

Fa 12 anys que una colla de joves va adonar-se que els estudis i el treball els havia distanciat una mica. Per això van decidir fer un sopar anual per trobar-se, explicar-se la vida, i així passar una nit de festa. La idea, que va rebre el nom d’Ovelles Esgarriades, va estendre’s a altres grups, i a poc a poc, el bastó i la samarra del pastor ha anat passant des de llavors, cada any, a una persona diferent, que juntament amb el seu grup d’amics ha anat fent créixer l’esdeveniment, que a hores d’ara més que consolidat està imparable. Els joves de l’Espluga han creat una nova tradició que es troba en un creixement constant.

Data: 26-11-2007
 El pastor Enric Vives explica alguns detalls de les Ovelles Esgarriades 2007