Divendres, 26 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
L'ESPLUGA FM RÀDIO
Emissora Municipal 107.4 FM
 
 

SERVEIS
ENVIAR UN MISSATGE
CERCADOR
 

 
 SERVEIS INFORMATIUS

La Cova de la Font Major acull la presentació del llibre sobre els orígens de la Conca de Barberà
La Cova de la Font Major va acollir aquest dissabte passat la presentació del nou volum de 'LA HISTÒRIA DE LA CONCA DE BARBERÀ' obra de l'espluguí Antoni Carreras, i dedicat als orígens prehistòrics de la comarca. El llibre parla dels primers pobladors de l’actual territori de la Conca de Barberà, des del paleolític fins a la romanitat.  Història de la Conca de Barberà. Les arrels del passat (Cossetània, 2011) té com a autors disset reconeguts historiadors, arqueòlegs i altres experts en la matèria, coordinats per Antoni Carreras. El llibre va ser presentat davant les principals institucions col·laboradores i també els alcaldes i representants del món local de la comarca.//EFMR
Les arrels del passat s’endinsa en els orígens històrics del territori a partir de la petjada que l’home ha deixat en indrets tan emblemàtics com la mateixa cova de la Font Major, a l’Espluga; les balmes de la Vall i del Duc, a Montblanc, o el Molí del Salt i Milmanda, al municipi de Vimbodí i Poblet. Tant el diputat i alcalde de l’Espluga, David Rovira, com la resta de participants a la presentació han destacat la gran importància d’aquest llibre per conèixer, de manera amena i alhora exhaustiva i rigorosa, els orígens del territori que avui és la Conca de Barberà. Rovira ha agraït el suport de la Diputació, i en especial del seu president, Josep Poblet, en la publicació del volum. El llibre Les arrels del passat és el segon d’un total de cinc volums sobre la història de la Conca de Barberà. El primer, Història de l’Art, es va presentar fa poc més de dos anys. La resta preveuen incidir en l’economia i la societat, en la política i les institucions, i en la cultura.

Després de la presentació, es va iniciar una visita guiada per la Cova de la Font Major, en la qual els assistents van poder comprovar les importants i atractives millores que s’hi estan duent a terme, així com la nova museïtzació que es posarà en marxa properament i que, de ben segur, sorprendrà tothom qui visiti l’interior i també l’exterior de la cova.

Data: 01-11-2011