Dijous, 28 de Març de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats Esportives
El web de l'esport espluguí!
 
 
CASAL DE L'ESPLUGA - SECCIONS D'ESPORTS
 
CLUB ATLÈTIC ESPLUGUÍ
 
SECCIÓ D'HOQUEI DEL CASAL DE L'ESPLUGA
 
SELECCIÓ D'HOQUEI CONCA
 
UNIÓ ESPORTIVA L'ESPLUGA
 
MOTOCLUB FRANCOLI
HISTORIA
TITOLS ACONSEGUITS
PARC MOTOR FRANCOLÍ DE LES FONTANELLES
WEB OFICIAL
 
SOCIETAT DE CAÇADORS
 
GERARD BARRABEIG, PILOT ESPLUGUÍ DE KARS
 
JOSEP ANTONI COLLADO, PROFESSIONAL DE LA PESCA DE BLACK BASS
 

SERVEIS
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
 KÀRTING

El pilot espluguí Gerard Barrabeig, seleccionat per entrar a Ferrari
El jove espluguí Gerard Barrabeig, de 15 anys, ha fet un pas més en la seva potent carrera com a pilot de kars. Després de convertir-se en el campió d'Espanya de kàrting en la categoria KF3 (2008 i 2009), és a punt de fer un pas que podria ser decisiu en el seu futur com a pilot. Ha estat un dels 12 escollit per l'Scuderia Ferrari per formar part de la seva piràmide de formació, una iniciativa que fa anys que va posar en marxa amb èxit Renault i que avui dia, per exemple, practica Red Bull amb Jaume Alguersuari (a Toro Rosso) com a últim resultat visible. La notícia ja s'ha anunciat a Itàlia, tot i que la selecció final encara no s'ha confirmat. El projecte permet als pilots passar cinc o sis anys formant-se a l'Scuderia. //EFMR / Foto: El Punt

Per sobre dels escollits, el cap visible de la piràmide és ara Jules Bianchi. Dels 12 elegits, set provenen del kàrting (quatre italians, un francès, un finlandès i el català Barrabeig) i tenen entre 14 i 17 anys, i cinc més ja tenien experiència en monoplaces (tres italians, un noruec i un colombià) i tenen entre 17 i 19 anys. La selecció l'han supervisat personalment Luca Baldisserri –enginyer en cap de Ferrari F1–, l'exconstructor Giancarlo Minardi, Andrea Bertolini –pilot vinculat amb l'Scuderia– i Raffaele Gianmaria, instructor de l'escola federal italiana. De moment els seleccionats han passat un reconeixement mèdic i psicològic, i quatre jornades de test. El programa de Ferrari també té la voluntat de facilitar la formació integral (i per tant inclou la formació acadèmica) dels joves pilots.

Els duels amb Carlos Sainz
Gerard Barraeig és el millor pilot català i estatal de kàrting de la seva edat. Ha guanyat els títols estatals de KF3 (2008 i 2009) després de grans batalles amb Carlos Sainz -que ha fitxat per Red Bull-, i també ha estat campió català de KF3 (2007) i júnior (2006) i campió de l'Àsia-Pacífic. A final d'any va passar a la categoria KF2 i va guanyar la cursa de campions del Vendrell, on competeixen els campions estatals i pilots estrangers de notorietat internacional.

Data: 17-02-2010