Divendres, 19 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats Esportives
El web de l'esport espluguí!
 
 
CASAL DE L'ESPLUGA - SECCIONS D'ESPORTS
 
CLUB ATLÈTIC ESPLUGUÍ
 
SECCIÓ D'HOQUEI DEL CASAL DE L'ESPLUGA
 
SELECCIÓ D'HOQUEI CONCA
 
UNIÓ ESPORTIVA L'ESPLUGA
 
MOTOCLUB FRANCOLI
HISTORIA
TITOLS ACONSEGUITS
PARC MOTOR FRANCOLÍ DE LES FONTANELLES
WEB OFICIAL
 
SOCIETAT DE CAÇADORS
 
GERARD BARRABEIG, PILOT ESPLUGUÍ DE KARS
 
JOSEP ANTONI COLLADO, PROFESSIONAL DE LA PESCA DE BLACK BASS
 

SERVEIS
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
 BTT TARRAGONA

El Paratge Natural de Poblet acull una ruta en BTT
El dissabte 19 de març Btt Tarragona ha dut a terme la primera edició d’ un repte esportiu, quasi un somni, realment difícil d’aconseguir. Recordant aquelles gestes dels bons excursionistes que sota l’expressió “fer un 3000” indiquen una ascensió a un cim dificultós d’algun massís important, que cal preparar amb cura i a l’abast  sols dels esportistes experts i ben preparats    hem volgut  fer un recorregut molt complert al Paratge Nacional d’Interès Nacional (PNIN) de Poblet, en el qual em dissenyat  tot un seguit d’ascensions per superar els 3000 metres de desnivell acumulat, amb 7 avituallaments, anant en grup o reagrupant-nos sovint, respectant la natura i de forma relaxada amb moltes estones divertides entre els participants.
La idea va tenir una excel·lent acollida, aconseguint 29 inscrits de diferents poblacions i colles de Btt de Catalunya com  Sant Cugat, Tiana, la Selva del Camp, Salou, Xerta, Cambrils, Tarragona, Reus, Vila-seca, Badalona, Sant Pere i Sant Pau, Vilafranca, Valls, Barcelona ,Torredembarra, l’Espluga de Francolí... hi eren representades, així com diversos clubs de Btt.
 

El recorregut sortia de l’Espluga, i coronant els colls de la Pena, de La Mola, L’Era de Nogués, La Mina, Vilanova, Forcats, del Bosc i acabant amb l’ascensió a la Baltasana.  El recorregut constava d’uns 100 quilòmetres, però més que la distància la dificultat estava amb el desnivell acumulat que finalment va superar els 3100 metres (aproximadament equival a pujar 6 vegades del centre de l’Espluga al Mirador de la Pena). La durada de la ruta va ser propera a les 13 hores, de les quals més de 8,30 va ser de pedaleig efectiu.
Tots els participants van completar el recorregut llevat de dos que, per causes alienes a la seva voluntat, es van retirar abans. Això demostra el gran nivell esportiu que hi havia entre els inscrits i juntament amb la bona organització, va permetre assolir l’èxit a quasi tots els participants, i això que pocs d’ells havien pedalat més de vuit hores i mitja en un sol dia.

Per poder dur a terme aquest projecte calia hidratar-se i alimentar-se degudament, la qual cosa vam aconseguir situant set punts en el que vam trobar tot el necessari. Cal agrair l’empreses col·laboradores en els avituallments Ciclesport Marcos de Valls, Dia i Coaliment de l’Espluga així com els voluntaris que els van atendre de forma impacable. També hem d’agrair el suport que hem rebut dels establiments el Xixonenc i el Jaç de Montblanc,  Cavallé Textil de la Selva, i les oficines de turisme de l’Espluga i de Poblet i el PNIN de Poblet.  Volem fer una menció especial al Casal de Vilonava de Prades, que ens va acollir en un moment crític durant un petit ruixat inoportú, per poder dinar degudament.  Gràcies a tots aquesta ruta va ser un gran èxit amb moltes mostres de gratitud dels participants pel desenvolupament de la prova,  la qual cosa ajudarà a que s’en realitzi una  nova edició.
Data: 21-05-2007
 Descarrega't el perfil del recorregut