Dijous, 28 de Març de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats Esportives
El web de l'esport espluguí!
 
 
CASAL DE L'ESPLUGA - SECCIONS D'ESPORTS
 
CLUB ATLÈTIC ESPLUGUÍ
 
SECCIÓ D'HOQUEI DEL CASAL DE L'ESPLUGA
 
SELECCIÓ D'HOQUEI CONCA
 
UNIÓ ESPORTIVA L'ESPLUGA
 
MOTOCLUB FRANCOLI
HISTORIA
TITOLS ACONSEGUITS
PARC MOTOR FRANCOLÍ DE LES FONTANELLES
WEB OFICIAL
 
SOCIETAT DE CAÇADORS
 
GERARD BARRABEIG, PILOT ESPLUGUÍ DE KARS
 
JOSEP ANTONI COLLADO, PROFESSIONAL DE LA PESCA DE BLACK BASS
 

SERVEIS
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
 HOQUEI

El Vilatel Casal de l'Espluga guanya el derbi comarcal i fa un pas important de cara a l'ascens
Vilatel Casal de l’Espluga - 4: Bartolí, Puntu (1), Antolínez, Marc, Cots, Maré (1), Edu (1), Adrià, Piñol (1) i Jaume.

A.E. Montblanc - 3


Impressionant és l’adjectiu que millor defineix la jornada d’hoquei viscuda el passat diumenge a la pista del Casal de l’Espluga. Si bé és cert que el partit havia aixecat moltes expectatives, ningú es podia imaginar l’ambient i la gran tarda d’hoquei que ambdós equips, amb les corresponents aficions, van oferir. De fet, s’enfrontaven el primer i segon classificat de la categoria, i aquest fet unit a tractar-se del derbi comarcal, va fer que el pavelló del Casal s’omplís com poques vegades s’havia vist.

La jornada va començar amb els partits de l’hoquei base de l’Espluga, que ja varen oferir un molt bon nivell contra els seus respectius rivals. El partit del sènior estava previst per a les 18:30 i minuts abans el pavelló ja presentava un aspecte de gala, amb les dues aficions entregades als seus equips, mostrant banderes dels seus colors, representant càntics de suport i penjant diferents pancartes animant als seus.


Foto: Òscar Palau
Així doncs, tot estava llest per a que comencés el partit. Des del xiulet inicial es va comprovar la tàctica que utilitzarien els dos equips. L’Espluga va sortir intentant dominat el joc en atac, sense buscar desesperadament la porteria visitant i mirant de no cometre errors en defensa, mentre que el Montblanc semblava sortir molt ben posat en defensa, i intentant aprofitar ocasions al contracop. De fet, als pocs minuts de partit, en un contracop dels montblanquins, un xut proper a l’àrea va suposar que els visitants es posessin en avantatge al marcador. La graderia visitant embogia amb aquest primer gol i l’afició local responia donant ànims i suport al seu equip.
El model de joc va continuar sense veure’s afectat per aquest primer gol. Seguint amb el control en atac dels espluguins, la recompensa no podia tardar en arribar, i va ser ben entrada la primera meitat quan Puntu aconseguiria l’empat engaltant un remat a l’interior de l’àrea que va resultar impossible d’aturar per al porter visitant. Amb l’empat al marcador els ànims es van calmar i seguint amb la mateixa dinàmica arribaria el segon gol dels locals, anotat per Edu en jugada individual dins l’àrea. L’Espluga capgirava el marcador i l’afició dominant passava a ser la local, encoratjada pels jugadors i responent amb el seu suport.
S’acostava el descans però abans encara hi hauria temps per una jugada polèmica. Va ser en un atac del Montblanc quan un remat des de prop de l’àrea acabaria passejant-se per la línea de gol. L’anomenat “gol fantasma” no acabaria pujant al marcador ja que l’àrbitre no va poder apreciar clarament la posició de la pilota, quedant així el dubte en molts dels jugadors i aficionats. Les airades protestes dels jugadors i aficionats presents en aquell sector van acabar amb un servei neutral, i continuant els pocs minuts que quedaven fins arribar a la mitja part amb el resultat de 2 a 1.

Quedava doncs una segona meitat tant o més apassionant que la primera i realment no va deixar indiferent a ningú. Els plantejaments d’ambdós equips seguien sent els mateixos que al principi del partit, suposadament deguts a la poca diferència de gols en el marcador. El respecte entre els dos equips feia que no sovintegessin les ocasions de gol, i fins a mitjans del segon temps no es mouria el marcador. Aquest cop qui aconseguiria anotar primer serien els espluguins mitjançant un gol de Pinyol.
A partir d’aquest moment començava un nou partit ja que canviarien els esquemes de joc, passant a veure’s un partit més embogit, amb continus contracops. Les faltes per part dels dos equips en els intents d’aturar els atacs rivals suposarien també un seguit de targetes grogues i blaves repartides per un col·legiat que no va estar en cap moment al nivell que es suposa en un partit d’aquestes característiques, tot i que les seves decisions afavorien i perjudicaven als dos equips per igual.
Amb el partit definitivament trencat, varen ser els jugadors de Montblanc qui en una jugada de contracop i després de varies rematades a la porteria local, aconseguirien acostar-se anotant el 3 a 2. Novament afloraven els nervis degut a un marcador tant ajustat, però al cap de pocs minuts, en un contracop local, Maré tornaria a posar l’avantatge de dos gols per als de l’Espluga culminant una jugada molt protestada pels montblanquins, ja que l’àrbitre no va aturar el joc en una falta a Edu, aplicant la llei de l’avantatge que acabaria amb el 4 a 2.
Poc duraria la tranquil·litat i l’alegria per als de l’Espluga ja que en el servei de mig camp, un llançament directe a porteria amb una alçada que fregava els límits del reglament, va descol·locar a la defensa i al porter locals, tornant a ajustar el marcador a un gol, 4 a 3.
Ja eren pocs minuts els que quedaven per al final, les aficions com els jugadors tenien els nervis a flor de pell, i els locals encara haurien de patir un ensurt final en una ocasió dels montblanquins que s’estavellaria al pal de la porteria defensada per Bartolí. Seria la última ocasió ja que els darrers segons de partit van ser controlats pels espluguins sense deixar cap altra opció a la remuntada.
Nova victòria doncs dels de l’Espluga que continuen invictes aquesta temporada, sumant els tres punts que els deixen al capdavant de la classificació amb un marge d’error per a les pròximes jornades de cara al desitjat ascens de categoria.
Finalment agrair molt sincerament l’actuació de les dues aficions pel seu comportament i esportivitat, i a tots els assistents per haver aconseguit que el passat diumenge fos un diumenge d’hoquei com feia temps que no es recordava a l’Espluga. Gràcies a tots i us esperem al proper partit!


HOQUEI BASE

Pel que fa als partits d’hoquei base del Casal, cal destacar la victòria de l’equip prebenjamí a la pista del Vendrell, mentre que l’equip benjamí va sortir derrotat. En quan a l’aleví victòria per 11 gols a 6 davant el Masquefa B, i finalment l’equip juvenil va perdre per 3 a 4 davant el Sitges B.
Redacció: Marc Fuguet

Data: 07-02-2009