Dijous, 25 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats Esportives
El web de l'esport espluguí!
 
 
CASAL DE L'ESPLUGA - SECCIONS D'ESPORTS
 
CLUB ATLČTIC ESPLUGUÍ
 
SECCIÓ D'HOQUEI DEL CASAL DE L'ESPLUGA
 
SELECCIÓ D'HOQUEI CONCA
 
UNIÓ ESPORTIVA L'ESPLUGA
 
MOTOCLUB FRANCOLI
HISTORIA
TITOLS ACONSEGUITS
PARC MOTOR FRANCOLÍ DE LES FONTANELLES
WEB OFICIAL
 
SOCIETAT DE CAÇADORS
 
GERARD BARRABEIG, PILOT ESPLUGUÍ DE KARS
 
JOSEP ANTONI COLLADO, PROFESSIONAL DE LA PESCA DE BLACK BASS
 

SERVEIS
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
 TREKORIENTACIÓ

LA TREKORIENTACIÓ 2008 TANCA EL SEU MILLOR ANY AMB 1700 TREKERS
Vallbona de les Monges, Poblet i Santes Creus, municipis de la Ruta del Cister, han tornat a ser un any més l’escenari de la Trekorientació 2008. Grans, petits, esportistes d’èl.lit, aficionats i mascotes han sigut de nou els nostre protagonistes. Un èxit de participació sense precedents i la satisfacció dels trekers, són la nostra màxima recompensa. La pluja que ha acompanyat a les terres catalanes durant tot el cap de setmana no ha persuadit als nostres trekers que han acudit puntuals  a la cita i han rebut el premi del sol durant la realització dels recorreguts.

L’albereda de Santes Creus (Tarragona) ha acollit la tercera i última prova de la Trekorientació 2008, la cita primaveral d’orientació i senderisme per a tots els públics. Enguany s’ha registrat un rècord de participació històric en les  tres proves que ha provocat el tancament de les inscripcions i de la llista d’espera setmanes abans del previst. L’èxit de participació radica en la combinació de natura, esport i cultura que concentren les proves.
La Trekorientació consisteix en un itinerari a peu amb l’objectiu de trobar una sèrie de balises o fites comptant amb l’ajuda d’un mapa. És una activitat esportiva, lúdica i cultural, que ofereix als participants l’oportunitat de gaudir dels beneficis de la pràctica esportiva en diferents nivells de dificultat i d’admirar tres joies de l’arquitectura medieval i del patrimoni històric de Catalunya. L’objectiu és, a més de divertir-se i fer esport, tenir una bona excusa per a passar un diumenge diferent i recórrer paratges de gran valor ecològic i cultural, com són els monestirs del Cister de Vallbona de les Monges, de Santa Maria de Poblet i de Santes Creus. Els tres nivells de dificultat (vermell, blau i verd) de les proves permeten que hi puguin participar des de famílies amb nens o grups d’amics, fins als esportistes més entrenats. Aquest any s’incorpora com a novetat el sistema de control electrònic de balises SPORTIDENT, que permet elaborar les classificacions per temps a l’instant.
La inauguració de la Trekorientació’08 va tenir lloc el 2 de Març a Vallbona de les Monges (Lleida) amb més de 500 persones i 45 mascotes. La segona prova, a Poblet, va marcar un nou èxit de participació amb 600 trekers i una llista d’espera de més de 100 persones. La tercera i última prova de la Trekorientació s’ha tancat a Santes Creus, de nou amb 500 inscrits.
I després de la última prova s’ha realitzat un fi festa per a tots els nostres participants amb música, animació de capgrossos i premis. Participar i passar un dia especial era de nou el nostre objectiu. Tant pels que venien a participar de manera professional com el que venien a gaudir del paisatge i la natura en família, han trobat el seu espai a La Trekorientació.
Els guanyadors de les categories de la treko a Santes Creus han estat:
- Ivan Artigas per la categoria vermell individual masculí
- Mònica Aguilera per la categoria vermell individual femení
- Jordi Guash per la categoria blau individual masculí
- Meritxell Vives Torrents per la categoria blau individual femení


L’any passat hi van assistir 1500 persones i aquest any hem assolit una xifra històrica de 1700 participants a les tres proves. En les cinc edicions que acumula ja hi ha participat gairebé 5000 trekers. L’augment d’inscripcions any rere any consolida la Trekorientació com un referent del lleure sostenible a Catalunya durant la primavera, que a més es desenvolupa un paisatge únic, entre les terres de Tarragona i Lleida.
Data: 12-05-2008