Divendres, 29 de Març de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats Esportives
El web de l'esport espluguí!
 
 
CASAL DE L'ESPLUGA - SECCIONS D'ESPORTS
 
CLUB ATLÈTIC ESPLUGUÍ
 
SECCIÓ D'HOQUEI DEL CASAL DE L'ESPLUGA
 
SELECCIÓ D'HOQUEI CONCA
 
UNIÓ ESPORTIVA L'ESPLUGA
 
MOTOCLUB FRANCOLI
HISTORIA
TITOLS ACONSEGUITS
PARC MOTOR FRANCOLÍ DE LES FONTANELLES
WEB OFICIAL
 
SOCIETAT DE CAÇADORS
 
GERARD BARRABEIG, PILOT ESPLUGUÍ DE KARS
 
JOSEP ANTONI COLLADO, PROFESSIONAL DE LA PESCA DE BLACK BASS
 

SERVEIS
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
 TREKORIENTACIÓ

Santes Creus posarà fi a la Trekorientació a la Ruta del Cister amb prop de 1.700 participants
La tercera i última prova de la Trekorientació a la Ruta del Cister es farà a Santes Creus aquest diumenge 11 de maig. Comptant l'èxit d'assistència en les dues anteriors proves, celebrades a Vallbona de les Monges (Urgell) i a Poblet (Conca de Barberà), l'empresa Drac Actiu ja dóna per fet que s'assolirà la xifra rècord de gairebé 1.700 participants, quan l'any passat van ser 1275. L'alta participació ha obligat a tancar les inscripcions una setmana abans del previst, amb llista d'espera inclosa. El responsable de Drac Actiu, Gonzalo Gil, afirma que aquest èxit demostra la 'consolidació plena' d'aquesta activitat d'orientació i senderisme oberta a tots els públics.
L'albareda de Santes Creus torna a cloure la Trekorientació a la Ruta del Cister. Gonzalo Gil ha avançat que els participants faran un recorregut circular, amb sortida i arribada a la plaça del monestir, basat en pistes i corrioles entre conreus de vinya i algunes barrancades.

L'alcalde d'Aiguamúrcia, Josep Jesús Escoda, fidel participant a la Trekorientació, ha remarcat que la Treko promociona el territori. Segons Escoda, la prova esdevé un 'petit tast' i un pol d'atracció de turisme familiar i de qualitat ja que molts participants volen tornar al territori.

Com en totes les proves, els participants poden escollir entre tres circuits diferents: el vermell, de dificultat alta -d'uns 24 km-, el blau, de dificultat mitja -de 14 km-, i el verd, de dificultat baixa -d'uns 5,5 km-. A banda, es pot participar individualment o per equips -amb família, amics i mascota-.

Les inscripcions s'han limitat a 550 participants. Gil destaca la demanda 'excepcional' d'inscripcions, així com també que els participats queden repartits entre els circuits i categories a escollir. Tot i això, el circuit blau és el que té més adeptes, concentrant més de la meitat dels inscrits.

La Trekorientació se celebra sempre a la primavera, i la darrera prova a Santes Creus cau al mes de maig. L'organització ha avançat l'hora de sortida a partir d'un quart de nou del matí i aconsella als corredors que vagin protegits amb gorres i cantimplores per si les temperatures fossin molt altes.

Gil també ha destacat els bons resultats del nou sistema de control electrònic de les balises que han d'anar trobant els participants al llarg del recorregut, i que permet tenir les classificacions per temps a l'instant. En les cinc edicions que acumula la Treko hi ha hagut més de 3.000 participants. // ACN
 
Data: 07-05-2008
 Gonzalo Gil diu que aquesta edició evidencia que s'ha consolidat plenament la prova