Divendres, 19 de Abril de 2024
L'Espluga de Francolí
Portal d'Entitats
Entitats Culturals
 
 
ASSOCIACIÓ CULTURAL GRALLERS DE L'ESPLUGA
 
GRALLERS DE L'ESPLUGA
 
COLLA GEGANTERA DE L'ESPLUGA DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
 
FILLS DE SATANÀS DE L'SPELUNCA DIABÓLICA
 
BALL DE BASTONS
QUI SOM?
QUÈ FEM?
INSCRIPCIONS
ASSAJOS
FOTOGRAFIES
CONTACTA AMB NOSALTRES
VOLS SABER MÉS COSES DEL BALL DE BASTONS?
 
CORAL ESPLUGUINA
QUI SOM?
QUÈ FEM?
ACTUACIONS
VULL CANTAR-HI
25 ANYS
 
COMISSIÓ CÍVICA DE CARNAVAL
VEREDICTE DE PREMIS
TESTAMENT del CARNESTOLTES
PROGRAMA D'ACTES
FOTOGRAFIES DEL CARNAVAL
 
ORQUESTRA SIMFÒNICA TLP 'Treu-li la Pols al teu instrument'
Repertori
Premsa
Assajos 2010-2011
Vull participar-hi
Membres TLP
fotos
VIDEOS
 
CONFRARIA DEL SANT ENTERRAMENT DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT
AGRUPACIÓ D'ARMATS
PROCESSÓ DE CORPUS
ADMINISTRACIÓ
SETMANA SANTA 2011
AJUDA I DONATIUS
 

SERVEIS
Àlbums
Contacteu amb nosaltres
Cerca al WEB
 

 
COLLA GEGANTERA DE L'ESPLUGA DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

  GEGANTS NEOLÍTICS
:: PROJECTE INICIAL
:: CONSTRUCCIÓ DELS GEGANTS
:: NAIXEMENT I BATEIG
:: DANSA DELS GEGANTS NEOLÍTICS
:: ALTRES GEGANTS I CAPGROSSOS NEOLÍTICS
:: LA PREHISTÒRIA I L'ESPLUGA
:: RECORDS I DESCÀRREGUES DELS GEGANTS NEOLÍTICS
:: PRIMERES SORTIDES
:: FÒRUM

  PRIMERES SORTIDES
En aquest espai web pots veure quines van ser les primeres sortides i actuacions del Gorg i l'Spluc. 
 
Sortida dels Gegants Gorg i Spluc a Solivella, poble padrí - 11.08.2007

Els Gegants Neolítics de l'Espluga, Gorg i Spluc, batejats el passat diumenge 29 de juliol, van visitar els seus padrins Ferran i Isabel, durant la Festa Major de Solivella, el dissabte 11 d'agost de 2007, en la primera sortida d'aquesta nova parella de gegants prehistòrics. Van anar acompanyats per les grallers i els tambors de l'Associació Cultural Grallers de l'Espluga. En total van participar a la sortida una 30ena d'espluguins.
 
Festa de la Prehistòria de l'Espluga de Francolí - 11/12.08.2007

FESTA SUSPESA- Els dies 11 i 12 d'agost s'havia de celebrar a l'Espluga de Francolí la IV Fira de la Prehistòria amb tallers i activitats a l'entorn d'aquesta època. L'organització però va suspendre l'esdeveniment per motius d'organització, i de moment, encara no ha posat la nova data de l'acte, que ja es va suspendre durant l'abril, per les mateixes circumstàncies. El Gorg i l'Spluc van néixer pensant especialment en la promoció de la prehistòria i de l'Espluga, tenint com a voluntat la participació en aquest certamen.

 
Sortida dels Gegants Gorg i Spluc a la trobada de gegants de les Borges Blanques - 01.09.2007

Els Gegants Neolítics de l'Espluga, Gorg i Spluc, van assistir a la Trobada de Gegants de les Borges Blanques, a les Garrigues, l'1 de setembre, acompanyats per les grallers i els tambors de l'Associació Cultural Grallers de l'Espluga. En trobada, una de les més freqüentades de Catalunya, hi van assistir 53 parelles de gegants i un miler de geganters, grallers i diables.

 
Actuació dels Gegants Gorg i Spluc a la Festa de la Verema de la Conca de Barberà 02.09.2007

Durant aquest esdeveniment que se celebra a la Plaça Montserrat Canals i al Casal de l'Espluga de Francolí, el diumenge 2 de setembre van actuar-hi els diversos elements de cultura popular de l'Espluga de Francolí. Durant tot el cap de setmana, la Fira de la DO Conca de Barberà oferia degustacions de tot tipus de vins, cava, i alimentació artesana a més de plats de restaurants. Els Gegants Gorg i Spluc hi van participar acompanyats per les grallers i tambors de l'Associació Cultural Grallers de l'Espluga, i el Senglar i tambors dels diables de l'Espluga.

 
Sortida dels Gegants Neolítics de l'Espluga a la Trobada de Gegants i Capgrossos d'Alcover - 14.10.07

Els Gegants Neolítics de l'Espluga de Francolí, Gorg i Spluc, van actuar el diumenge 14 d'octubre al matí, a la vila d'Alcover en la Trobada de Gegants d'aquesta localitat. Hi van assistir acompanyats dels Grallers i Tambors de l'Associació Cultural Grallers de l'Espluga.

 
Actuació dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc a la Festa de la Castanyada de Vilanova de Prades - 28.10.07

A les muntanyes de Prades, les castanyes ja han madurat. Cal recollir-les, cal triar les millors i cal celebrar-ho. A Vilanova de Prades a finals d'octubre celebren el Mercat de la Castanya, festa que els vilanovins fan conjuntament amb la Diada de Sant Galdric. Els Gegants Neolítics de l'Espluga de Francolí, Gorg i Spluc, hi van actuar aquest 28 d'octubre de 2007, al recinte del Mercat de la Castanya, acompanyats dels Grallers de l'Espluga.
 
Actuació dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc a la Festa Comarcal de l'Oli - 08.12.07

En Gorg i l'Spluc van actuar el dissabte 8 de desembre a la Festa Comarcal de l'Oli O.P. Siurana, que es celebra normalment el primer cap de setmana de desembre. A l'exterior del Celler Cooperatiu de l'Espluga s'organitza aquesta festa en honor a l'Oli. Durant tot un matí tindran lloc diversos actes festius, com un esmorzar popular, un concurs d'alli oli, degustació de l'oli de l'any, vi i cava i actuacions de caire tradicional, entre les quals, les dels Gegants de l'Espluga acompayats per les gralles i tambors de l'Associació Cultural Grallers de l'Espluga.  
 
Sortida dels Gegants Gorg i Spluc a Montblanc, poble padrí - 10.05.2008

Els Gegants Neolítics de l'Espluga, Gorg i Spluc, batejats el passat diumenge 29 de juliol de 2007, visitaran la vila de Montblanc, el 10 de maig de 2008, durant la Trobada Gegantera de les Fires i Festes de Sant Maties, on seran rebuts pels seus padrins Maties i Montserrat, acompanyats per les grallers i els tambors de l'Associació Cultural Grallers de l'Espluga.