Diumenge, 05 de Maig de 2024
L'Espluga de Francolí
L'ESPLUGA FM RŔDIO
Emissora Municipal 107.4 FM
 
 

SERVEIS
ENVIAR UN MISSATGE
CERCADOR
 

 


  SESSIÓ 04.03.05
ACTA JUNTA DE GOVERN DEL PATRONAT MUNICIPAL DE L’ESPLUGA FM RÀDIO.
CELEBRADA EL DIA 04 DE MARÇ DE 2005
 
Srs. assistents:             Alcalde – President del Patronat:  
                                                              David Rovira Minguella (CiU)
                                      Vicepresidenta del Patronat:
                                                              Filo Farré Anguera (CiU)
                                         Regidors:     Ferran Civit Martí (ERC)
                                                              Josep Maria Martínez Altarriba (EV)
      Director de l'Espluga FM Ràdio:     Miquel Moya Moreno
       Subdir. de l'Espluga FM Ràdio:     Xavier Lozano Bosch                     

                          Amb l’absència de:     Josep Maria Poca Casanovas (CiU)
                                                              Joan Solé Ollé (PSC-PM-UIE)
                                                             
L'Espluga de Francolí a quatre de març de dos mil cinc, a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital i essent les vint-i-dos hores, deu minuts, es van reunir sota la presidència del Sr. Alcalde, els regidors representants dels grups polítics, i els representants de l’equip directiu de l'Espluga FM Ràdio, que al començament s'assenyalen, per tal de celebrar la sessió ordinària de la Junta de Govern del Patronat Municipal de l'Espluga FM Ràdio, programada pel dia d'avui prèvia convocatòria a l'efecte, i present el president de la corporació, el Sr. Alcalde va obrir la sessió.
 
APROVACIÓ SI S'ESCAU DE L'ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR
A falta d’una acta de la sessió anterior, no és fa efectiva la votació.
 
 
 
 
 
 
PRESENTACIÓ DE LA SITUACIÓ ACTUAL DE L'ESPLUGA FM RÀDIO PER PART DEL DIRECTOR.
El director de l’Espluga FM Ràdio, Miquel Moya, presenta als assistens les actuacions que s’han fet durant l’últim any. L’alcalde certifica que amb el pressupost municipal aprovat el dia anterior, al ple municipal de l’Ajuntament de l'Espluga de Francolí, pel qual s’atorguen a l'Espluga FM Ràdio 7.500 euros en concepte de millores per acabar la fase final del Projecte de Renovació d’Equipaments i Ampliació de recursos, es podran acabar de fer les modificacions dels aparells de les antenes situades a la partida de les Planes.
Miquel Moya explica que segons el Ministeri de ciència i tecnologia del govern espanyol, cal canviar el ràdioenllaç que connecta mitjançant ones de ràdio els estudis centrals de l’emissora, a l’Antic Hospital, amb les antenes de Les Planes. Afirma que només falta aquesta actuació, que no estava prevista dins el projecte inicial, però que l’última comunicació del Ministeri va obligar a l’emissora a canviar els aparells actuals, que, per ser encara antics, no compleixen la normativa vigent.
Ferran Civit pregunta quin és àmbit de cobertura actual de les ones electromagnètiques de l’emissora, i fins on s’arribarà amb el projecte. Es parla que les emissores municipals prenen molt lloc especialment dins el ràdio de freqüències, o això priva que moltes ràdio no se sentin correctament. Els presents, certifiquen que emissora com Ràdio Balaguer, Grama ràdio o Altafulla ràdio roben, en determinades ocasions, espai electromagnètic de l’Espluga FM Ràdio.
Miquel Moya explica que amb la renovació dels aparells d’emissió en alta freqüència, aquest problema ja se solucionarà, però que no s’arribarà gaire més lluny, perquè els murs geogràfics de la Conca de Barberà impedeixen una expansió de les ones de la ràdio més enllà, i l’única manera de fer-ho seria, afegeix Xavier Lozano, amb repetidors, cosa que per ser una emissora municipal, està prohibit.
El director explica que tot i que més o menys s’arribarà, amb la renovació, a la mateixa zona, ara ho farà amb més qualitat, i s’impedirà que altres emissores, com la mateixa Ràdio Montblanc, treguin radi electromagnètic a l'Espluga FM Ràdio. 
Durant aquesta presentació, es repassen els punts del Projecte de Renvació d’Equipaments i Ampliació de recursos, i es certifica que un percentatge molt alt del previst s’ha pogut fer, encara que amb molt de temps de marge, però també que s’han fet algunes modificacions i sobretot, ampliacions necessàries del projecte, que han suposat alhora, una ampliació de les despeses.
Xavier Lozano explica que tot i així, la inversió actual permetrà, a curt i llarg termini, altres inversions de profit.
 
AVALUACIÓ DEL 2004 PER PART DEL PRESIDENT
El president de l’Espluga FM Ràdio, David Rovira, diu, en el seu informe d’avaluació del 2004 a l'Espluga FM Ràdio, que “s’ha aprofitat molt be l’aportació econòmica de l’ajuntament per renovar al dia les instal·lacions de l'Espluga FM Ràdio. Tot i que queden pendent alguns coses encara, l’espenta que hi ha hagut per part de l’emissora, ha fet que la ràdio estigui ara en un bon punt de sortida. Pel q fa la funció de l’emissora, a banda de la social, que es pot avaluar més internament des de l’organització interna, de formació de col·laboradors, jo crec que socialment, es evident que la ràdio està present a tots els actes i que és un fet important a l’hora de pensar en un servei per l’Espluga i que està ara en molt bon moment. Després d’altos baixos... que a les entitats sempre n’hi ha, i sobretot i en aquelles que funcionen amb voluntaris i col·laboradors, és de molt valorar el paper de l'Espluga FM Ràdio a la societat i a la cultura de l'Espluga, que cada cop és més important”
L’alcalde demana que s’aprofiti el moment per incentivar a través de la ràdio la integració d’immigrants i col·laboradors amb funció social. El subdirector recorda que s’està en procés de preparació d’un projecte de sol·licitud d’un pla d’ocupació que això permeti. Tot i així, es deixa aquest tema per un altre punt d’aquest ordre del dia.
 
AVALUACIÓ DEL 2004 PER PART DELS REPRESENTANTS DELS GRUPS POLÍTICS.
Proposades amb antelació, als grups polítics, prèvia comunicació a través de la publicació de l’ordre del dia d’aquesta sessió, la presentació d’una avaluació de l’any 2004 a l’emissora, els grups aporten:
ERC
El representant del grup municipal ERC, Ferran Civit, confirma la incicidència social de la ràdio, i afirma que “dona gust de veure una entitat amb tanta força que arriba a tots els espluguins”. Ferran Civit afegeix: “dona gust subvencionar aquest tipus d’entitats”. Segons ERC, els diners invertits a la ràdio es multipliquen per 20 tenint en compte el bon resultat obtingut. El cobriment dels actes de la vila, que ha fet l'Espluga FM Ràdio, ha estat molt important. El pas de membres diversos per la ràdio fa que aquesta sigui, alhora, un element de cohesió. Culturalment s’ha contribuït molt a potenciar l’esperit de poble que hi ha a l'Espluga. 
PSC-UIE
El representant del grup municipal PSC-UIE, Joan Solé no és present a l’acte.
EV
El representant del grup municipal l’EV, Josep Martínez, valora també molt positivament la funció de l’emissora, donant la raó als altres grups presents. Tot i així, afegeix que “cal mirar la gent que entra com a col·laboradors, ja que cal que estiguin més compromesos. Potser cal preparar-los millor. Cal una formació, una preparació”. Segons Martínez, l’esforç de la ràdio és una bona obra social.
Pel què fa a la formació, s’afegeix des de l’equip directiu que suposa un temps immens formar els col·laboradors, que ja es voldria fer, però com que els caps de departaments o direcció també són col·laboradors, no hi ha temps material per oferir una bona formació. Tot i així, es proposa també tractar aquest tema en el Pla d’Ocupació previst. Ferran Civit afirma que es pot buscar una persona especialitzada per fer una xerrada, i que ell mateix podria oferir algú.
 
ESTAT DE COMPTES DE L'ESPLUGA FM RÀDIO
L’estat de comptes de l'Espluga FM Ràdio el presenta el seu director. S’adjuntarà document amb les dades concretes.
 
L'Espluga FM Ràdio té ara mateix dos crèdits oberts. Un a Caixa Tarragona, que s’acaba de pagar enguany, del qual es paguen 100 euros al mes, i l’altre, a la “La Caixa” obert el passat 2004, del qual es paguen 164 euros al mes.
El projecte de Renovació d’Equipaments i Ampliació de recursos ha suposat un moment d’inversió molt gran per l’emissora, però alhora, la creació d’un dèficit que caldria, segons l’alcalde, combatre durant aquest 2005 i el 2006, sense anar més lluny.
Rovira accepta que hi haurà dèficit pressupostari de l’emissora durant els propers dos anys. Per això, afirma que caldrà fer una nova subvenció d’uns 8.000 euros dins el pressupost del 2006, ja que la inversió de 7.500 euros d’enguany no permetrà pagar els crèdits, tal com estava previst, ja que aquesta subvenció s’haurà de destinar a la fase final de projecte no prevista, que es tracta de la renovació dels aparells d’emissió a l’alta freqüència, segons ha obligat el Ministeri de Ciència i tecnologia. L’alcalde es compromet a pal·liar el dèficit durant el 2006. 
Moya afirma que cal centrar-se en les col·laboracions a partir de la publicitat com a font d’ingressos. Amb la millor qualitat dels anuncis, que es desenvolupa i l’augment de l’àrea de cobertura, augmentaran les col·laboracions, i així, els ingressos, que són bàsics pel funcionament diari i administratiu de l’emissora, que contempla despeses ordinàries que no es paguem amb les subvencions municipals o de la diputació, sinó amb els ingressos propis de l’emissora.
El president del Patronat, David Rovira, demana a l’equip directiu que es millori el sistema de control de l’estat de comptes i que s’identifiquin les despeses en ordinàries, en extraordinàries, i els ingressos en ordinaris i crèdits.
 
 
 
 
 
 
 
ESTAT ACTUAL DEL PROJECTE DE RENOVACIÓ D'EQUIPAMENTS I AMPLIACIÓ DE RECURSOS DE L’ESPLUGA FM RÀDIO 2004-2005.
ACTUACIONS FETES
L'Espluga FM Ràdio disposa ara de dos estudis d’emissió i enregistrament adaptats a les noves tecnologies. Aquests dos estudis estan connectats entre ells a través del so, per qual cosa, es podran fer nombroses combinacions i connexions. Alhora, s’està instal·lant la connexió de l'Espluga FM Ràdio a la Xarxa Informàtica de l’Ajuntament de l'Espluga de Francolí. Aquí presentem les actuacions fetes i previstes del projecte:

NUM

ACTUACIÓ

1
OBRIR I INSTAL·LAR UNA
PORTA PER L’ESTUDI 2

2
PINTAR EL NOU ESPAI

3
POSAR-HI IL·LUMINACIÓ ADIENT I SUFICIENTS ENDOLLS.

4
POSAR-HI LA TAULA RODONA, PARET –ESTANTERIES I TAULA DE CONTROL

5
POSAR LA NOVA TAULA, i ACONDICIONAR EL DESPATX DE DIRECCIÓ
 
NOVES ESTANTERIES PER EL CONTROL TÈCNIC I PER DISCOGRAFIA
 
6
NOVA TAULA DE SO:
CONSOLA DE RÀDIO RM 105 SOUNDCRAFT, PEL CONTROL 1

LIMITADOR COMPRESSOR (PENDENT)

7
INSTAL·LAR A L’ESTUDI 2  LA TAULA DE SO ANTIGA I A L’1, LA NOVA

8
CANVI TEMPORAL D’EMISSIONS QUE PASSEN A FER-SE DES DE L’ESTUDI 2

9
ORDINADOR NOU  PER L’ESTUDI 1
 
ORDINADOR NOU PER ADMINISTRACIÓ
 
IMPRESSORA
 
SISTEMA DE GESTIÓ DE RÀDIO LEXON PER L’ESTUDI 1

MILLORES INFORMÀTIQUES A L’ORDINADOR PER L’ESTUDI 2

10
RECUPERAR PROGRAMACIÓ DES DE L’ESTUDI 1

11
INSTAL·LAR EL NOU DESPATX I LA SALA DE DISCOGRAFIA

12
INSTAL·LAR L’AIRE CONDICIONAT FRED I CALENT

13
INSTAL·LAR LA CONNEXIÓ EN XARXA

14
CONNECTAR ELS DOS ESTUDIS VIA SO ENTRE ELLS I CAP AL CONTROL CENTRAL, INSTAL·LANT LA TAULA PETITA I ELS APARELLS CORRESPONENTS A CADA ESTUDI.

15
INICIAR PART DE LA PROGRAMACIÓ DES DE L’ESTUDI 2

16
MILLORAR ELS APARELLS D’EMISSIÓ (ALTA FREQÜÈNICA) (PENDENT).

17
RENOVAR APARELLS COMPLENTARIS (GRAVADORES, MICRÒFONS, TELÈFONS, ADEQUANT-SE AL PRESSUPOST MUNICIPAL O DE L’EMISSORA)
GRAVADORS PORTATIL D’MP3
 
MICRÒFON INALAMBRIC

TELÈFONS  (DESPATX I CONTROL 2)
 
 
 
 
 
 
 
18
PRESENTACIÓ DE  LES MILLORES (Data: Festa Major 2004)

19
RENOVACIÓ DELS APARELLS D’EMISSIÓ DE LES PLANES I DE L’EMISSORA PER UNA MILLOR QUALITAT DEL SO, PER EMETRE AMB UN CONDICIONS ÒPTIMES EN UN TERRITORI MÉS AMPLI. (PENDENT)

20
EMISSIÓ DELS PREGONS I ESPAIS CULTURALS DE L’AJUNTAMENT EN DIRECTE PER LA RÀDIO (PENDENT: INCLÒS EN ALTRES PROJECTES)

 
TOTAL DESPESA PREVISTA

37.500 €


 
11.0000: PRESSUPOST MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ PEL 2004

8.000: CRÈDIT PROPI DE L’ESPLUGA FM RÀDIO PEL 2004

11.000: MODIFICACIÓ DEL PRESSUPOST MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ PEL 2004

7.500: PRESSUPOST MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ PEL 2005

TOTAL DE PRESSUPOST DISPONIBLE: 37.500 €

 
A COBRIR: 8.000 € CRÈDIT PROPI DE L’ESPLUGA FM RÀDIO – A PAGAR DURANT EL 2005 I EN UNA INVERSIÓ MAJOR DE L’AJUNTAMENT, DURANT EL 2006.

 
INVERSIONS
Durant el 2004, l'Espluga FM Ràdio i l’Ajuntament de l'Espluga van invertir 30.000 €  a la renovació dels estudis de l’Antic Hospital:
22.000 € procedents del pressupost municipal del 2004 de l’Ajuntament de l’Espluga
8.000 € procedents d’un crèdit personal de l’Espluga FM Ràdio.
ACTUACIONS I INVERSIONS A FER DURANT L'ÚLTIMA FASE.
Aquest 2005, les millores han acabat. Només resta el final de la informatització, i la renovació d’alguns dels aparells d’alta freqüència (emissió) als quals es destinaran 7.500 € més.  També s’ha millorat la connexió sonora amb la Sala Polivalent de l’Antic Hospital, i aviat s’instal·larà la connexió, també sonora, amb l’Ajuntament de l'Espluga de Francolí, des d’on d’aquí uns mesos s’emetran els Pregons en directe per la ràdio.
PREVISIÓ D'ACTUACIONS DURANT EL 2005
 
PROPOSTES DE L'EQUIP DIRECTIU

 
APROVACIÓ DE LES TARIFES DE PUBLICITAT DE L’ESPLUGA FM RÀDIO
El Departament de Publicitat de l'Espluga FM Ràdio proposa l’aprovació de les següents tarifes per l’emissió de publicitat a l'Espluga FM Ràdio.
 
ENREGISTRAMENT DE L’ANUNCI
Un servei extern contractat directament per l'Espluga FM Ràdio enregistra si l’anunciant ho desitja, el seu anunci en format professional, amb millor qualitat de so i més creació artística. L’emissora ha aconseguit l’oferta especial si es contracta aquest servei des de l'Espluga FM Ràdio                                                      15€/enregistrament
 
Els serveis de publicitat de l'Espluga FM Ràdio poden també enregistrar l’anunci, en aquest cas però, es tracta d’un servei no professional                       5 €/enregistrament
Cada cop que es canviï l’anunci per un de nou, s’haurà de pagar la taxa escollida per enregistrament de l’anunci.
 
EMISSIÓ D’ANUNCI ESTÀNDARD
Durada entre 45-60 segons.
Emissió de dilluns a diumenge, quatre cops, les 24 hores del dia             20 €/mes
 
EMISSIÓ D’ANUNCI TEMPORAL O D’URGÈNCIA
Durada màxima 30 segons. Adient per anunciar un acte concret, una inauguració, un fet excepcional, fer un avís o un recordatori.
A entitats i grups municipals                                                                         Gratuït
A empreses particulars                                                                                3 €/passada
 
 
PATROCINIS
MINUTS PATROCINATS
Anunci d’uns 5 minuts dins el qual es fan comentaris o es donen noticies relacionades amb l'anunciant. Només s’emet una vegada a la setmana, dins un programa concret.
Diumenges 5 minuts                                                                                    9 €/mes
Dissabtes 5 minuts                                                                                      6 €/mes
Feiners 5 minuts                                                                                          4,50 €/mes
 
PATROCINI D'UN PROGRAMA
El patrocinador pot esdevenir l’empresa que serveix al programa per organitzar els concursos i altres espais. En tot el programa, el nom del patrocinador apareix reflex en la veu dels locutors. A més, s’emeten anuncis durant el programa, amb informació sobre el patrocinador, que pot oferir diversos regals pels concursos. Depèn de la duració del programa, del dia i de l’hora en què es fa, el preu-valor del patrocini pot variar. 
El preu del patrocini, o el valor que han de tenir els regals donats, oscil·la entre
Programes musico-culturals                                                                       24-36 €/mes
Programes informatius setmanals                                                              45€/mes
 
 
L’Alcalde proposa crear un forfait, fer ofertes, descomptes, per assegurar un any sencer de publicitat d’un col·laborador. Filo Farré afirma que si s’ofereixen ofertes així, el client queda més content. Ferran Civit afirma que crear ofertes de publicitat serviria és per fidelitzar els col·laboradors publicitaris.
Rovira pregunta com es fa el cobrament, bancàriament, o en efectiu. Demana que caldria incentivar els col·laboradors a pagar bancàriament, perquè aquesta despesa suposa un desgravament a la declaració de la renda. Moya afirma que no es cobra com a publicitat, sinó com a col·laboració.
Fets aquests aclariments, i confirmada una revisió de les millores a les tarifes aquí proposades, queden aprovades unànimement les tarifes del 2005.
 
PRESENTACIÓ DE LES SINTONIES OFICIALS DE L’ESPLUGA FM RÀDIO 2005
Es presenten i s’escolten les sintonies de l'Espluga FM Ràdio que es van començar a emetre el mes de novembre de 2004. S’explica el procés d’enregistrament.
Els assistents aproven per unanimitat la oficialitat d’aquestes sintonies per l'Espluga FM Ràdio. 
 
APROVACIÓ DE LA CREACIÓ DE DEPARTAMENTS PER LA GESTIÓ DE L’ESPLUGA FM RÀDIO
L’equip directiu presenta:
“La Gestió de l'Espluga FM Ràdio és cada cop més complicada. El compliment de la llei, l’actualització administrativa, l’estat de comptes, la publicitat, són eines de treball pròpies d’una empresa. Atesa la voluntat de bon funcionament de l'Espluga FM Ràdio com a empresa periodística pública que és, es proposa la creació dels següents Departaments per a la Gestió de l'Espluga FM Ràdio:
  1. DEPARTAMENT DE DIRECCIÓ I ADMINISTRACIÓ
  2. DEPARTAMENT DE PROGRAMACIÓ
  3. DEPARTAMENT DE PUBLICITAT
  4. DEPARTAMENT DE SERVEIS INFORMATIUS I PROMOCIÓ PÚBLICA
  5. DEPARTAMENT DE DOCUMENTACIÓ INFORMATIVA
  6. DEPARTAMENT TÈCNIC, D’INFORMÀTICA I NOVES TECNOLOGIES. 
Cada un d’aquests departaments ha d’acabar sent dirigit per un col·laborador de l'Espluga FM Ràdio que assumiria el títol de “Cap del Departament de [...]) i tindria el tercer rang d’importància dins els càrrecs directius de l’emissora, després del director i el subdirector. Es permet que la figura del director o subdirector assumeixin també la responsabilitat d’un o més departaments.
Els presents manifesten el seu acord en que el Cap del Departament de Direcció i Administració continuïn sent Miquel Moya. Xavier Lozano continua com a cap del Departament de Serveis Informatius i Promoció Pública.
S’explica que a hores d’ara falta un Cap del Departament de Programació, que fins ara era Dolors Oliva, però que va deixar aquest càrrec per motius personals. Tant aquest Departament com el de Publicitat, són gestionats conjuntament per Miquel Moya i Xavier Lozano.
Es proposa la creació del Departament de Documentació Informativa. Xavier Lozano explica que aquest departament té la funció de mantenir ordenat i conservat l’arxiu documental i tècnic de l'Espluga FM Ràdio, que cal posar en condicions, ja que fa molts anys que ningú se n’ocupa. Es proposa la cerca d’un cap pel Departament, tot i que s’afirma que ha de ser algú amb capacitats i que li agradi, i s’afegeix que és difícil trobar algú que vulgui ordenar un arxiu com a col·laboració. Filo Farré proposa que aquesta activitat es projecti dins el Pla d’ocupació de l'Espluga FM Ràdio.
Finalment, s’aprova la constitució del Departament tècnic, d’Informàtica i Noves Tecnologies que es farà càrrec del desenvolupament tècnic i tecnològic de l’emissora, i de la conservació de l’equipament actual. S’acorda la proposta de nomenament de Joan Castro com a cap d’aquest Departament, ja que es valora molt positivament la tasca que ell està desenvolupant, en aquest aspecte, dins l'Espluga FM Ràdio.
 
APROVACIÓ DE LA PRESENTACIÓ DEL PROJECTE PER LA REALITZACIÓ D’UN PLA D’OCUPACIÓ PER L’ESPLUGA FM RÀDIO.
Es proposa a aprovació la presentació d’un projecte per tal de disposar, a curt termini, d’un Pla d’Ocupació que permeti tenir personal amb salari propi per tal de satisfer algunes mancances a l'Espluga FM Ràdio. El sistema del Pla d’Ocupació pot permetre el desenvolupament de moltes tasques que fins ara no es podien fer en règim de col·laboració. S’acorda que en les properes setmanes es presentarà el projecte d’un o més plans d’ocupació centrats, especialment, en la formació de joves o adults a partir de la integració social i cultural.
S’acorda el següent projecte:
Aquest taller d’ocupació vol esdevenir un procés d’integració social treballant en projectes que incentivint la participació de determinats sectors de la societat, habitualment marginats, a la vida social i cultural de l'Espluga i Catalunya.
S’intentarà treballar, amb preferència, amb immigrants procedents d’altres cultures i joves amb dificultats d’integració social i educativa. A través de sessions gratuïtes els participants que ho desitgin, (s’obrirà la participació a altres sectors de la població) descobriran el món de la comunicació local.
Creiem que una de les millores formes d’integració social és participar en activitats socials i culturals dels pobles. L'Espluga FM Ràdio pot ser un bon mitjà que obre les portes a que aquestes persones participin en la realització de programes de ràdio per tal de donar-se a conèixer i descobrir el poder d’aquests mitjans.
A través de les activitats, els participants hauran de conèixer què són els mitjans de comunicació, i alhora, descobrir la societat i la cultura catalanes, que seran dos continguts bàsics dels programes de ràdio. A més, s’obrirà la possibilitat que els participants incloguin als seus programes, espais del seu propi interès, sobre la seva cultura, o sobre les seves afeccions.
L'Espluga de Francolí és cada cop més heterogènia, i com a vila activament cultural, és font de coneixements que cal escampar a tots els membres de la societat. 
 
OBJECTIUS
1.       Incentivar la participació de determinats sectors socials a la vida cultural local.
2.       Donar a conèixer l’existència d’una societat plural i heterogènia, on tothom hi té lloc per participar.
3.       En l’àmbit d’immigració, integrar persones procedents d’altres regions de Catalunya, d’altres països del món, en definitiva, d’altres cultures, a la vida cultural catalana, donant-los-hi a conèixer la cultura d’aquest país i la llengua.
4.       En sectors de joves amb dificultat d’integració social i educativa, aconseguir que descobreixin els poders de la comunicació, i que a través de la cultura es poden aconseguir grans objectius. Es pretén que descobreixin altres activitats i deixin de ser un sector poc integrat entre els ciutadans.
5.       També es pot adaptar en sectors de persones que han tingut un fracàs laboral, o que desitgen obrir-se més a la societat.
 
ACTIVITATS
1.       Classes teòrico-pràctiques sobre els mitjans de comunicació i el seu poder, sobretot en l’àmbit local. Introducció a la ràdio i a la premsa local: sistemes tècnics, procediments de propagació del missatge, i activitat comunicativa directa: la locució radiofònica i l’escriptura en premsa.
2.       Classes pràctiques sobre l’aplicació de la teoria:
a.       Navegació per internet per descobrir el món de la comunicació.
b.       Redacció i preparació d’un programa radiofònic setmanal.
c.        Emissió del programa radiofònic preparat prèviament.
 
MITJANS NECESSARIS
-                                                                Sala per el desenvolupament de xerrades i classes teòriques. (Aules de Taller d’Ocupació de l'Espluga de Francolí, ja disponibles)
-                                                                Sala d’Informàtica amb connexió a internet. (Telecentre de l'Espluga de Francolí, ja disponible)
-                                                                Estudis de ràdio per l’emissió i enregistrament de programes (Estudis de l'Espluga FM Ràdio, ja disponibles)”
 
S’acorda per unanimitat el desenvolupament i presentació dels projectes per al realització d’un o més plans d’ocupació per l'Espluga FM Ràdio.
 
SISTEMA RDS D’EMISSIÓ I COMUNICACIÓ
L’equip directiu exposa:
“Dins el projecte de renovació d’equipaments i ampliació de recursos de l'Espluga FM Ràdio es va preveure la instal·lació a les antenes d’alta freqüència de l’emissora (situades a la partida de Les Planes) d’un aparell d’emissió d’informació automàtica RDS. Aquest aparell permetrà que quan s’escolti l'Espluga FM Ràdio des d’un receptor RDS (majoritàriament als vehicles) unes lletres identifiquin el nom de l’emissora, que sortirà imprès al visor electrònic del receptor.
Aquest aparell pot ser també utilitzat per l’Ajuntament de l'Espluga. Des d’un ordinador es podran controlar els funcionaments automàtics de: càmeres de vigilància, encesa de l’enllumenat,...
La proposta que fem és que s’utilitzi aquest sistema com a font d’informació municipal. Per això, caldrà que l’ajuntament instal·li en dos o tres punts estratègics de la vila, dos panells informatius digitals. Des d’un ordinador de l’Ajuntament es controlarà el text a emetre per aquests panells. Proposem instal·lar-los a:
  1. La plaça de l’Església: probablement, sobre les cartelleres del cinema, o pròxim a la façana de l’antic Hospital.
  2. Zona del Casal: proper a la façana del Casal, o sobre la façana del bar del Casal. Fins i tot, potser seria més lògic en un lloc del Carrer Lluís Carulla, proper a l’escola.
  3. Urbanització Carreras: creiem que els veïns d’aquesta urbanització estarien interessats en tenir un d’aquests panells. Potser a la zona propera al parc de la urbanització, o, d’altra banda, zones properes al Passeig Lluís Companys, o el supermercat de la zona.
  4. CAP: el centre d’atenció primària és un lloc prou freqüentat. Per això, també serà lògica la col·locació d’un d’aquests panells a la façana de l’edifici.
  5. Castell.  
De la informació que s’hi emetrà, se’n faran càrrec els serveis informatius i tècnics de l’Ajuntament, o fins i tot, l’Oficina d’Informació i Turisme, atès que l'Espluga FM Ràdio no té, normalment, personal llogat que pugui desenvolupar diàriament aquesta feina. De totes maneres, els titulars informatius poden ser facilitats pel Departament de Serveis Informatius de l'Espluga FM Ràdio.”

 
Els grups polítics i presidència afirmen que això és molt somniar, ja que caldria tenir en compte molts aspectes, com la conservació de les pantalles o el control de la informació. L’equip directiu afirma que això només és una idea de la infinitat de coses que es poden fer amb aquest sistema, un servei que l'Espluga FM Ràdio ofereix directament a l’Ajuntament. L'Espluga FM Ràdio afirma que amb aquesta proposta només s’obren les portes al consistori per l’ús d’aquest sistema que pot permetre a més, el funcionament automàtic de càmeres de vigilància, fonts, enllumenat,...
Miquel Moya ensenya el document tècnic que explica el funcionament d’aquest sistema, i s’acorda que se’n farà una còpia per l’ajuntament, que es compromet a estudiar la proposta, i fer-ne ús quan se’n tinguin possibilitats.
 
 
 
 
 
 
PROPOSTES DE LA PRESIDÈNCIA
El president, David Rovira proposa que per la fira, l’ajuntament no contracti l’empresa de “Publicitat Borrell” i que es faci càrrec de la publicitat la mateixa emissora. Només caldria connectar els estudis de l'Espluga FM Ràdio a la xarxa d’altaveus que instal·laria l’ajuntament. S’acorda estudiar el cost del lloguer i instal·lació dels altaveus. L’alcalde proposa que caldria que la radio es fes càrrec també de la publicitat gràfica. L’emissora afegeix però que no es tenen mitjans per fer-se càrrec d’aquesta, tot i que es pot fer combinadament amb l’ajuntament.
L’equip directiu afirma que cal parlar de la contractació de serveis, perquè són serveis amb valor econòmic als quals l’ajuntament ha destinat sempre uns diners. Tot i així, la publicitat que s’emetria pels altaveus suposaria un ingrés important per la ràdio.
S’acorda estudiar la possibilitat. La direcció de l’emissora afirma que és possible el desenvolupament d’aquesta proposta, tot i que cal saber els detalls de tot plegat.
 
La vice-presidenta Filo Farré proposa continuar amb el treball de l'Espluga FM Ràdio amb els centres educatius, que ella mateixa ha impulsat durant diversos anys. Segons ella, cal que l’institut i els col·legis facin programes de ràdio perquè és una bona activitat. La ràdio a l’escola és molt important per la formació dels nens.
Xavier Lozano afirma que s’intentarà tornar a tirar endavant aquesta proposta, tot i que cal formar alguns professors dels centres educatius, perquè ells mateixos siguin els responsables d’aquest projecte. S’acorda també estendre aquesta proposta a altres centres educatius de la vila.
 
 
 
 
 
 
 
PROPOSTES DELS GRUPS POLÍTICS

ERC - presenta la seva queixa sobre el fet que els grups polítics, especialment els de l’oposició (ERC, PSC-PM-UIE, EV) tinguin, segons ells, poc protagonisme dins l'Espluga FM Ràdio, concretament, dins el programa mensual “L’Ajuntament a casa” on creuen que no hi és present l’oposició. Ferran Civit manifesta: “En cap moment de la legislatura ens ha fet cap entrevista, ja fa dos anys que hi som, i creiem que és hora que en algun moment puguem dir la nostra”.
Segons Ferran Civit, l’oposició, i en concret, el seu grup, estan “ben tractats als informatius” ja que cada cop que presenten mocions hi surten reflectits, però, es queixa que no puguin formar part de “L’Ajuntament a casa”.
Ferran Civit critica l’equip de govern de fer un ús partidista de “L’Ajuntament a casa”, ja que l’alcalde, a més de ser alcalde, parla només com a representant de l’equip de govern i del seu partit, CiU, i no en nom de tot l’ajuntament. Critica que hagin tingut participació al programa alguns regidors de l’equip de govern, mentre que els regidors de l’oposició no hi ha estat convidats mai.
Filo Farré aclareix que els regidors no hi ha anat en representació del grup de CiU sinó com a representants d’una regidoria concreta, coma regidors, i no com a polítics convergents.
El mateix afegeix l’alcalde: “jo no he anat al programa a parlar mai, de CiU i del què fem i deixem de fer el grup local de Convergència. Jo vaig al programa a parlar del què fem a l’ajuntament”.
L’alcalde diu que cal separar els grups polítics, inclòs el seu, de la funció de l’ajuntament. Igualment doncs, creu que cal separar la intervenció política a la ràdio, d’aquesta funció més aviat social que fa “L’Ajuntament a casa”. L’alcalde afegeix a més, que mai sap les preguntes, ja que el conductor del programa té plena llibertat i li pregunta el què vol, que a vegades també és crítica.
 
 
 
 
Fetes aquestes valoracions, es proposen els següents acords:
  1. Crear dos espais polítics diferenciats.
    1. Un on cada grup polític pugui dir la seva, criticar positiva o negativament els altres grups, parlar de les seves propostes,...
    2. L’altre on la veu la tingui l’alcalde, que mai es posarà en visions polítiques de la realitat de la vila, sinó que representarà l’ajuntament que realitza uns projectes que cal explicar a la ciutadania. Aquest segons programa serà una conservació de “L’Ajuntament a casa” que haurà de patir algunes modificacions, ja que a partir d’ara no hi podran participar regidors ni de l’equip de govern ni de l’oposició. Aquests regidors però, tindran l’oportunitat de participar, en el primer programa.
  2. “L’Ajuntament a casa” continuarà doncs amb la seva segona temporada.
  3. El nou programa cal preparar-lo i es preveu que s’estreni entre un i dos mesos després de l’aprovació d’aquests acords.
  4. “L’Ajuntament a casa” es continuarà emetent cada diumenge següent després del Ple Municipal.
  5. L’horari del nou programa podria ser a la mateixa hora de “L’Ajuntament a casa” però cada segon diumenge de mes.
  6. Si s’acorden aquests horaris, els programes han de ser mensuals, ja que el diumenge al matí, hi ha d’haver espai en la programació per dedicar-lo també a les entitats i grups socials i culturals.
  7. Hi ha una proposta a l’espai de programació d’aquesta sessió que podria satisfer la demanda del nou programa on els grups polítics hi tinguin veu.
Per això, s’aprova per unanimitat la realització d’aquests acords, encara que es poden modificar a partir d’una proposta que es tracta en el següent de programació.
 
 
 
PRESENTACIÓ DE LA PROGRAMACIÓ DEL 2005.
APROVACIÓ DELS CONTINGUTS DE LA PROGRAMACIÓ DE L’ESPLUGA FM RÀDIO PER L’EXERCICI DEL 2005
Des del Departament de Programació de l'Espluga FM Ràdio, gestionat actualment pels Departaments de Direcció i Administració i el Departament de Serveis Informatius i Promoció Pública, es proposen els següents continguts a complir durant aquest exercici en els programes de l'Espluga FM Ràdio:
DILLUNS – DIVENDRES MATÍ
FÓRMULA MUSICAL/ESPAIS CULTURALS/INFORMATIU/VEU PÚBLICA
DISSABTES MATÍ
10:00 – 12:00 – MAGGAZZINE INFORMATIVO-CULTURAL
12:00 – 13:00 – MUSICAL-HUMOR-CONCURS
13:00 – 14:00 – INFORMATIU
14:00 – 15:00 – DEBAT
DISSABTE TARDA
15:00 – 17:00 – MUSICAL PARLAT
17:00 – 19:00 – MUSICAL PARLAT
19:00 – 20:00 – INFORMATIU
20:00 – 21:30 – NOCTURN
21:30 – 24:00 – NOCTURN
DIUMENGE MATÍ
10:00 – 11:00 – SARDANES
11:00 – 11:30 – CLASSICA – RELIGIÓ CATÒLICA
11:30 – 12:00 – SARDANES/HISTÒRIA/ALTRES CULTURES
12:00 – 13:00 – L’ENTREVISTA/ESPAIS SOCIO-CULTURALS/ENTITATS/POLÍTICA
13:00 – 13:30 – EL CONCURS
13:30 – 14:00 – INFORMATIU
DIUMENGE TARDA
14:00 – 21:00 – MUSICALS/MUSICALS PARLATS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GRAELLA DE PROGRAMACIÓ ACTUAL 2004/2005 (vigent des de l’octubre de 2004)
 
Es proposa:
L’alcalde proposa que la Veu Pública s’emeti també a les 21:05.
Filo Farré creu que hi falten espais infantils. Els grups recolzen aquesta opinió i demanen la creació d’un programa infantil. L’equip de direcció explica que cal trobar un horari i l’equip que el realitzi. Si això es troba, el programa tirarà endavant. 
David Rovira proposa la retransmissió de partits d’esports de la vila, essent recolzat pels altres grups. L’equip de direcció informa que un cop acabat el projecte de renovació, es dispondrà d’una unitat mòbil per aquest tipus d’accions. L’únic que faltarà trobar és el locutor de les retransmissions.
Proposades aquestes modificacions i arribat a l’acord que s’intentarà fer el màxim per elles, s’aproven per unanimitat els continguts de la programació de l'Espluga FM Ràdio pel 2005.
 
L’equip de direcció proposa la realització d’aquests nous programes.
LA TENORA
Proposta de programa de Sardanes. Inicialment, s’emetrà els diumenge de 11:30 a 12:00. De manera automàtica s’emetran sardanes sense interrupció, només amb la inclusió de jingles informatius sobre l’emissora. En cas que sigui possible es buscarà un conductor pel programa, encara que sigui enregistrat.
En una segona fase, es canviarà l’horari d’emissió que serà diumenges de 10:00 a 11:00. S’hi podran incloure espais culturals alternats, i publicitat.
 
MEMÒRIA ESPLUGUINA
Proposta de programa cultural-didàctic. S’enregistrarà una sèrie de 25 capítols. Un conductor/ora locutarà cada un dels capítols. Basant-se en la documentació historiogràfica dels volumns I-VI de la “Història de l'Espluga de Francolí” escrita per Antoni Carreras i Jordi Roca, cada capítol explicarà conceptes històrics de la vila, començant per una definició del medi natural i humà, continuant per una explicació cronològica dels fets de la vila des de la prehistòria, al segle XX.
Cada espai durarà mitja hora. Serà un relat narratiu i descriptiu que es completarà amb efectes sonors i música, no excessius. Cada capítol acabarà una moral sobre la història de l'Espluga.
A més d’un programa cultural, es pretendrà establir una voluntat didàctica, perquè als espluguins no els sigui tant difícil llegir la “Història de l'Espluga de Francolí”, i puguin aprendre els conceptes bàsics. Per això, hi ha la possibilitat d’avaluar els oients seguidors de l'Espluga FM Ràdio a través de l’espai “El concurs” cada diumenge de les 13:00 a les 13:30, on es farien preguntes sobre el capítol del dia, que s’haurà emès, una hora, hora i mitja, abans.
El concurs podria estar patrocinat per alguna empresa, o pel mateix Ajuntament de la vila, i podria oferir al guanyador de cada setmana un petit premi o record.
L’ajuntament de l'Espluga accepta convertir-se en patrocinador del programa i es compromet en el lliurament setmanal d’un regal que es defineix: un clauer amb l’escut de l'Espluga.
 
EL DIUMENGE TOT S’HO MENJA, UN PROGRAMA PER LES ENTITATS
Des del mes d’octubre de 2004, el programa “El diumenge tot s’ho menja” dedica una part important a les entitats de la vila. Com a entitat que és l'Espluga FM Ràdio, es vol fer palès aquest any del 20è aniversari de la creació de la nostra emissora, l’objectiu clar que es va proposar des de primer moment:
“Així es creava un nou òrgan d’expressió local, que havia de servir, hi així ha estat, per canalitzar el lleure de tots els habitants, i informar dels esdeveniments de la vila i comarca. L'Espluga FM Ràdio sempre ha establert els criteris d’informació, esbarjo i creativitat a través del sistema de participació dels oients. Ha intentat complir els continguts culturals i educatius bàsics, amb informació objectiva, participació de les entitats.”
HISTÒRIA DE l'Espluga FM Ràdio (en redacció)
Per això, hem cregut convenient la creació d’un espai setmanal que inclogui la participació directa de les entitats. Per això, dins el programa “El diumenge tot s’ho menja”, que condueix Antoni Sabaté Pagès, amb Anna Garcia i Laia Solé, amb Jaume Espanyol al control tècnic, cada diumenge a les 12 del migdia, una entitat és present als estudis de l’emissora per explicar el projectes del moment i les projeccions de futur, a més de reviure alguns records.
El mes de juny s’acabarà la primera temporada dedicada a les entitats, per durant la temporada 2005/2006 es preveu continuar aquesta iniciativa, i ampliar la participació de les entitats, partint de la idea que la ràdio és un dels principals mitjans de propagació i comunicació de l'Espluga. 
 
 
VEU PÚBLICA PER LA RÀDIO
Tant bon punt els mitjans tècnics de l’emissora i l’ajuntament estiguin apunt, això és, estiguin acabes les pobres de reurbanització de la Plaça de la Vila, proposem posar en marxa, de la manera més eficaç possible el segon intent d’emissió de la Veu Publica de l’Ajuntament de l'Espluga per les ones del 107.4 de l'Espluga FM Ràdio.
Això permetrà ampliar els serveis de comunicació de l’ajuntament i els grups socio-culturals de la vila, i millorar el sistema de veu pública, que és, en alguns punts, encara deficient.
Alhora, l’ajuntament haurà d’aprofitar l’avinentesa per instal·lar en alguns punts de poble noves xarxes d’altaveus, que, tal com els tècnics municipals tenen previst, podrien funcionar amb el sistema RDS i les ones de la ràdio.
Els espais s’emetrien tres cops al dia: a les 12:00, a les 15:00 i a les 18:00. Cada espai ha d’incloure:

SINTONIA: diferenciadora, fàcilment identificable, i informativa.
VEU IDENTIFICADORA:
Són les __
La veu pública
Un espai de l’Ajuntament de l'Espluga de Francolí ofert pel Departament de Serveis Informatius i Promoció pública de l'Espluga FM Ràdio.
SINTONIA
SINTONIA EN 2N PLA
VEU EN OFF: diferent a la veu identificadora. Des dels estudis de l’Ajuntament, l’encarregat dels serveis tècnics o de la comunicació del consistori enregistrarà les modificacions diàries dels anuncis o informacions que s’hagin de dir-hi.
ANUNCI 1
VEU: La Veu  Pública
ANUNCI 2
VEU: La Veu Pública
Etc.
SINTONIA
VEU IDENTIFICADORA:
La veu pública
Un espai de l’Ajuntament de l'Espluga de Francolí ofert pel Departament de Serveis Informatius i Promoció pública de l'Espluga FM Ràdio.
SINTONIA

L’espai “La Veu pública” no hauria de durar més de 5 minuts.
El president del Patronat, David Rovira proposa l’emissió d’aquest espai quatre cops al dia, i no tres, afegint-ne un a les 21:05.
 
 
 
 
EL DEBAT
Tot i que s’ha aconseguit en gran part, l'Espluga FM Ràdio ha d’estar encara més propera a la realitat informativa i social de la vila. Per això, proposem la creació d’un espai de debat obert, objectiu i directe on els espluguins puguin dir a la seva.
Aquest espai s’emetria els dissabte de 14:00 a 15:00 hores. Per això, és necessari:
  1. Un conductor-director del programa, a ser possible, el màxim objectiu possible. Caldria que fos algú de nova incorporació a l’emissora, però amb suficients capacitats per conduir un debat. Ha d’estar assabentat de la realitat de la vila.
  2. Material i equip tècnic: el facilita l'Espluga FM Ràdio, encara que s’intentarà que sigui gent de nova incorporació, on podrien desenvolupar importants tasques d’aprenentatge.
  3. Tertulians i col·laboradors: Cada setmana poden ser diferents. Es tracta que hi participi gent diferent, de diverses cultures, coneixements, nivells i ideologies polítiques, religions,... principalment, podria participar-hi algun representant polític cada setmana, de colors diferents. Membres d’entitats de la vila. Fonamentalment, serà bàsica la participació d’espluguins de carrer, que són qui viuen la realitat social i cultural. Aquests espluguins seran seleccionats anteriorment. Poden sol·licitar la seva participació, sempre que vulguin. En cas contrari, es buscarà gent per participar els debats, escollida l’atzar però seguint els criteris de selecció establerts.
  4. El debat durarà una 55 minuts. Pot incloure 5 minuts de publicitat a la mitja hora. Pot també estar patrocinat.
Aquest debat pot ser una eina fàcil de coneixement de la visió dels espluguins sobre l'Espluga. Cal que l’ajuntament l’empri per desenvolupar els seus projectes. Fins i tot, els grups polítics poden proposar a debat mocions i projectes encara no presentats a votació, per avaluar el grau d’acceptació.
Per això, però, es demana un grau d’implicació alt del consistori.
 
A partir d’aquesta proposta, s’acorda intentar la participació dels grups polítics municipals a partir d’aquest programa de ràdio. Cada setmana un regidor de l’ajuntament, de grups polítics diferents, serà present al debat. Aquí podrà parlar de les seves propostes, i criticar positiva o negativament els altres grups polítics. Es creu que aquesta és millor eina política que realitzar els diumenges al matí, una vegada al més, una entrevista amb un regidor polític, on durant una hora i mitja seria més difícil omplir de contingut només parlant d’aquell partit. A més, ja que la proposta ha generat molta expectació entre els assistents, es creu viable la seva realització, el què suposa un alt grau de participació dels regidors, cosa que, en cas que també es fes el nou programa els diumenges al matí, suposaria un excés d’implicació.
De moment, es preveu provar aquesta iniciativa durant dos mesos, per comprovar si se satisfà la proposta presentada en aquesta sessió pel grup municipal d’ERC.
 
CAMPANYES INFORMATIVES DE L’AJUNTAMENT DE L’ESPLUGA
L'Espluga FM Ràdio obre les portes a l’Ajuntament de l'Espluga per la realització de campanyes informatives del consistori sobre temes de consciència local: com el reciclatge, el respecte, la cultura, la llengua.
Algunes de les mocions polítiques poden incloure l’emissió d’un anunci publicitari sobre campanyes informatives.
L'Espluga FM Ràdio pot fer-ne la producció si es dóna un mes d’antelació per l’enregistrament de l’anunci de la campanya, que sempre anirà firmat, al final, per:
Ajuntament de l'Espluga de Francolí. Espai cedit per l'Espluga FM Ràdio.
Alhora, es pot publicar la campanya a la premsa local i comarcal.
 
Presentades a votació aquestes propostes de l’equip directiu sobre la programació de l'Espluga FM Ràdio, i realitzades les pertinents modificacions, s’aproven per la unanimitat dels presents a la sessió.
 
PROGRAMA SOBRE EL TAROT
El vident Carles Esteller ha presentat a l'Espluga FM Ràdio una proposta no escrita de producció d’un programa especial, de duració quatre hores repartides en dos dies, sobre l’esoterisme i el tarot. El programa aproparia als oïents a aquesta ciència màgica i obriria la possibilitat de que els oïents fessin, gratuïtament, la seva consulta per telèfon, carta o e-mail. El programa seria produït per Carles Esteller, i una vident de Barcelona hi participaria.
Deliberada la realització d’aquest programa, s’acorda no aprovar la proposta de Carles Esteller, en no complir les voluntats socials, culturals i informatives de l'Espluga FM Ràdio.
 
EMISSIÓ PER INTERNET I WEB DE L’ESPLUGA FM RÀDIO
Aquest mes es preveu que es recuperi l’emissió de la programació de l'Espluga FM Ràdio per internet. Aquest sistema d’emissió es va aturar per uns problemes informàtics.
Ara però falta que es presenti la web oficial de l'Espluga FM Ràdio, ja que els models de web utilitzats fins ara no han donat els resultats esperats. A hores d’ara, el Departament d’Informàtica i Noves Tecnologies de l’emissora està ultimant la modificació final del portal web: www.esplugafmradio.com.
En aquest portal també es podran llegir les notícies locals i comarcals actualitzades i la informació sobre els programes de l’emissora. També hi haurà un espai sobre la història de l’entitat. A més, es podran establir contractes publicitaris i contactar amb l'Espluga FM Ràdio.
Els present mostren el seu acord a la creació d’aquesta plana web i els serveis que això suposa.
 
 
 
 
 
 
MODIFICACIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN DEL PATRONAT MUNICIPAL DE L’ESPLUGA FM RÀDIO PROPOSADA PER ERC
El representant del grup municipal d’ERC, Ferran Civit Martí, elegit amb aquest càrrec en la sessió plenària del 21 de juny del 2003, presenta a la junta de govern la seva dimissió del càrrec de representant del seu grup a la Junta de Govern del Patronat Municipal de L’Espluga FM Ràdio, per motius personals que no al·lega.
A partir d’ara els substituirà Lourdes Rossell, un cop es presenti la proposta legal a la corporació i sigui aprovat pel Ple Municipal.
El president, David Rovira, agraeix la participació durant aquest temps, del representant d’ERC, Ferran Civit, i l’interès mostrat.
 
 
I no havent més assumptes de que tractar, pel Sr. Alcalde es clou la sessió essent les dotze, cinquanta-quatre minuts de la nit, de tot el que jo, Xavier Lozano Bosch, exercint avui com a secretari de la junta, HO CERTIFICO.